Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Králem fotbalové ligy se v anketě LFA stane Krejčí, Sörensen, nebo Řezníček

Nejlepším hráčem končícího ročníku nejvyšší soutěže bude defenzivní univerzál Ladislav Krejčí mladší, jeho spoluhráč z mistrovské Sparty Praha obránce Asger Sörensen, nebo brněnský útočník Jakub Řezníček. Užší nominaci oznámila Ligová fotbalová asociace (LFA), která tradiční anketu pořádá. Výsledky budou zveřejněny v sobotu odpoledne před posledním kolem nadstavbové skupiny o titul.

Ladislav Krejčí mladší v dresu Sparty
zdroj: twitter.com/AC Sparta Praha

LFA už v minulých dnech oznámila vítěze doprovodných anket na jednotlivých postech, jimž dominovali sparťané. Nejlepším brankářem se stal Matěj Kovář, obráncem Sörensen a záložníkem Krejčí mladší. Nadvládu letenského mužstva narušil pouze útočník Řezníček.

Tři ze čtyř vítězů doprovodných anket se dostali v hlasování trenérů a kapitánů a vybraných novinářů i do nejlepší trojice v hlavní kategorii. Loňský vítěz Tomáš Holeš ze Slavie obsadil tentokrát páté místo.

Krejčí vinou zranění zasáhl na podzim jen do dvou kol, ale v jarní části se dostal do famózní formy. I když celkově nastoupil jen do 18 zápasů, vstřelil 13 branek. Řadu utkání navíc odehrál na pozici stopera. Čtyřiadvacetiletý reprezentant byl zejména specialistou na penalty, když proměnil všech osm. Jeho góly z pokutových kopů byly klíčové v závěru sezony.

Také Sörensen se výraznou měrou zasloužil o mistrovský primát Sparty. Šestadvacetiletý stoper, který přišel do klubu před sezonou, řídil defenzivu svého mužstva a navrch dal pět branek, což z něj dělá v počtu gólů druhého nejlepšího obránce této sezony. 

Přestože Brno před nedělním závěrečným kolem kleslo na poslední místo v tabulce, jeho nejlepší střelec Řezníček prožívá životní sezonu. Zkušený útočník, který v pátek oslaví 35. narozeniny, dosud zaznamenal v ligovém ročníku 19 branek a je krok od triumfu mezi střelci. Zároveň mu schází už jen dva přesné zásahy ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů pro hráče se 100 a více trefami v nejvyšších soutěžích.

V kategorii trenérů se mezi tři nejlepší podle očekávání dostal dánský kouč Sparty Brian Priske, který hned v první sezoně na Letné dovedl tým k titulu. Vedle něj mohou zvítězit Jindřich Trpišovský ze Slavie a Jaroslav Veselý, jenž s Bohemians 1905 útočí na premiérovou účast "klokanů" v evropských pohárech od rozdělení federace.

Vyhlášeny budou v sobotu také další kategorie. Cizincem sezony se stane Sörensen, Mick van Buren, či křídelník Peter Olayinka. Osobností ligy bude buď Josef Jindřišek, Tomáš Hübschman, nebo Marek Matějovský. Objevem sezony Matěj Jurásek, Michal Ševčík, či Vasil Kušej. Vyhlášen bude i nejlepší hráč podle hlasování fanoušků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články