Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kozák mění Slovácko za Zlín, záchranu má "Ševcům" vystřílet i Balaj

Předposlední tým nejvyšší soutěže Zlín posílili dva útočníci – Libor Kozák a Filip Balaj. Bývalý český reprezentant Kozák se na konci minulého roku dohodl na rozvázání kontraktu ve Slovácku. Slovák Balaj bude v moravském celku hostovat z polské Cracovie Krakov.

"O Libora jsme stáli už před několika lety. V té době to nedopadlo, ale jsem rád, že nyní už to vyšlo," řekl viceprezident klubu Zdeněk Grygera. "Je to hráč se zkušenostmi, který si prošel velkými kluby, což v naší situaci potřebujeme. Výhodou je i to, že se znají s trenérem Vrbou z působení ve Spartě," dodal.

Kozák odehrál na podzim za Slovácko 15 soutěžních zápasů a dvakrát skóroval. V lize nastupoval třiatřicetiletý útočník také za Liberec a Spartu. V jejím dresu se v sezoně 2019/2020 stal spolu s Petarem Musou nejlepším střelcem nejvyšší soutěže.

V zahraničí si zahrál za Aston Villu, Bari, Brescii, Livorno, Puskás Akadémii a Lazio, se kterým dvakrát vyhrál Italský pohár. V sezoně 2012/2013 byl navíc v dresu římského velkoklubu nejlepším střelcem Evropské ligy. Za národní tým odehrál devět utkání a dal dva góly.

Pětadvacetiletý Balaj začínal s kariérou v Nitře, za níž vstřelil v 74 zápasech 34 branek. Poté někdejší mládežnický reprezentant působil v Žilině a Zlatých Moravcích. Od roku 2021 je hráčem Cracovie, kde zatím střeleckou mušku hledal. V 16 střetnutích dal jeden gól.

"Filip má velký potenciál, který se mu dařilo naplňovat zejména na Slovensku. Věříme, že na to zde naváže," uvedl Grygera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články