Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kovařík: Zlín hrál výborně, vítězství je cenné

Plzeň - Když si plzeňský fotbalista Jan Kovařík stoupal k přímému kopu, chtěl střílet přes zeď. Nejistota zlínského gólmana Tomáše Holého a jeho postavení v brance ho však přimělo záměr změnit a udělal dobře. Holý čekal střelu na druhou stranu a Kovařík tak svým gólem nasměroval Viktorii za výhrou 4:2. 

Jan Kovařík
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

"Chtěl jsem to dávat přes zeď, ale podle postavení gólmana jsem se rozhodl to změnit. Stál totiž za zdí a měl špatný výhled. Navíc udělal úkrok, tak to pak nemohl chytit," řekl Kovařík po utkání.

Brankář Holý už chyboval při prvním gólu Jana Kopice, když střela šla přímo na něj, ale nejistým zákrokem si míč srazil do branky. "Po tom prvním gólu jsme si říkali, že na něj musíme hodně střílet, protože bude nejistý. Byla to určitě jeho chyba," popsal Kovařík.

Jeho gól na 3:2 byl pro Plzeň velmi důležitý, protože chvíli před tím Zlín vyrovnal na 2:2. "Já byl ale úplně klidný, protože máme hrozně silné mužstvo. Zažili jsme toho hodně, spoustu těžkých zápasů a moc nás toho nepoloží," řekl Kovařík, který tentokráte nastoupil jako levý bek místo nemocného Davida Limberského.

Plzeň se po výhře dostala poprvé od úvodního zápasu sezony do čela tabulky o tři body před Spartu, která však má zápas k dobru. Podle Kovaříka to však zatím nic moc neznamená. "Je to teprve třetina ligy, takže ve hře je ještě 60 bodů. Je samozřejmě příjemné být první, ale ještě zbývá hodně zápasů. Musíme se soustředit na to, abychom ztráceli co nejméně," řekl Kovařík.

Ten zároveň přiznal, že Zlín zatím příliš neznal, ale dnes na něj udělal velký dojem. "Po postupu z druhé ligy jsem je neznal vůbec. Ale dnes mě hrozně překvapili, co tu předvedli. Hráli výborně, proto je toto vítězství cenné, i když jsme byli favorité. Opravdu nás potrápili," dodal Kovařík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články