Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kovařík: Góly proti Spartě bych vyměnil za proměněnou šanci na Slavii

Jan Kovařík přispěl dvěma góly k domácí suverénní výhře 4:0 nad Spartou. Oba by však třicetiletý fotbalista vyměnil za to, kdyby při nedělní porážce 1:3 na hřišti vedoucí Slavie za bezbrankového stavu místo tyčky vstřelil branku.

Jan Kovařík v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Myslím, že nám dnešní zápas celkem vyšel. Dobře jsme bránili, chodili jsme do brejků. Bylo tam hodně šancí, myslím, že jsme mohli dát ještě víc gólů než ty čtyři. Ale převládá spokojenost a chceme do zbytku ligy vyhrát oba zápasy a Slavii to co nejvíc ztížit," řekl Kovařík.

V duelu se Slavií sice skóroval krásnou střelou do horního růžku, ale tím už pouze v nastavení zmírnil porážku úřadujících mistrů. Dlouho ho mrzela jeho předchozí nevyužitá šance v Edenu. "Dva góly sice super, ale asi bych je vyměnil za tu tyčku na Slavii. Tam to byl určitě klíčový moment a zápas by se vyvíjel úplně jinak," uvedl Kovařík. "Do včerejšího dne jsem to měl v hlavě, ode dneška už jsem se od rána připravoval na zápas se Spartou a snažil se už na to nemyslet," doplnil rodák z Mostu.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno

Proti Spartě se poprvé trefil dvě minuty před pauzou, když mu Jan Kopic přihrál přes celé vápno do ideální palebné pozice. Letenští po celé utkání dělali v obraně obrovské chyby a pouštěli Viktorii do šancí. "Myslím, že to bylo zapříčiněno i naší aktivitou a takovou chutí jít do brejku. Vždycky jsme tam byli celkem ve velkém počtu ve vápně. To je pak pro obranu těžké, že musí zachytávat všechny náběhy a hráče," vysvětlil Kovařík.

Heča se zastavil na půl cesty

V 59. minutě zvýšil už na 3:0, když brankáře Milana Heču tentokrát překonal přízemní střelou z dálky. "Viděl jsem, že gólman se zastavil na půl cesty. Nejdřív jsem to chtěl lobovat, ale pak jsem si všimnul, že byl i mimo vápno, takže by to stejně nemohl ani nějak chytit. Rozhodl jsem se, že to bude lepší obstřelem, to je jistější. Lob je samozřejmě těžší kop," přiblížil Kovařík.

Měl radost, že Plzeňští oplatili Spartě debakl 0:4 z březnového utkání v základní části a zajistili si druhé místo v tabulce. "Já jsem tu porážku na Letné určitě měl v hlavě. Před zápasem jsem si říkal, že jim to musíme vrátit, a povedlo se nám to výborně. Jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli o čtyři góly. Škoda, že jsme ještě neproměnili další šance," řekl bývalý hráč Slavie nebo Jablonce.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články