Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kouzlo Stínadel opět zafungovalo, Slovácko odjelo s prázdnou

Neporazitelnost teplických fotbalistů před vlastními příznivci trvá i po 13. kole nejvyšší soutěže. Svěřenci kouče Daniela Šmejkala doma nezaváhali s tápajícím Slováckem, které už deset utkání čeká na plný bodový zisk, a zvítězili jednoznačně 3:0. Do střelelecké listiny se dvakrát zapsal David Vaněček, jednou rozvlnil síť za zády brankáře hostí Martin Fillo.  

Fotbalisté Teplic slaví vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Tepličtí měli od začátku navrch, jenže pokusy Kroba ani Krále brankáři Daňkovi příliš problémů nenadělaly. Ve 35. minutě si však na rohový kop naběhl Fillo a levačkou tečoval míč do sítě. Vzápětí tvrdě vypálil Rezek, ale jeho ránu zblokoval jeden z obránců.

Slovácko se osmělilo až po přestávce, nicméně Navrátil zpoza vápna mířil těsně vedle. Ze strany hostí šlo o ojedinělý pokus, v 52. minutě navíc inkasovali podruhé. Vaněček se na levé straně probil k míči a povedenou střelou ho poslal k tyči.

Moravský tým se následně probral. Snížit mohl nejprve Zajíc a ve slibných šancích neuspěli ani Navrátil s Havlíkem. V 75. minutě ovšem veškeré naděje na obrat vzaly za své po přesné hlavičce Vaněčka. Nejlepší kanonýr Teplic si připsal sedmý gól v sezoně.

Severočeši tak ani v sedmém domácím utkání neprohráli a bilanci na Stínadlech si vylepšili na pět vítězství a dvě remízy. Slovácko se naopak dál trápí. Už deset kol nevyhrálo a trenér Kordula se ani v sedmém ligovém utkání na lavičce týmu nedočkal vítězství.

13. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)

Branky: 52. a 75. Vaněček, 36. Fillo. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Koval. ŽK: Hyčka - Divíšek, Navrátil, Hofmann. Diváci: 3252.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Fillo (50. Hyčka), Kučera, Král, Soungole (63. Trubač), Jan Rezek (87. Šup) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Slovácko: Daněk - Juroška, Hofmann, Šimko, Divíšek (63. Reinberk) - Navrátil, Šumulikoski, Machalík (84. Sadílek), Daníček (57. Jakub Rezek), Havlík - Zajíc. Trenér: Kordula.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Jsme moc rádi, že utkání dopadlo tak, jak dopadlo. Náš vstup nebyl úplně jednoduchý. Musím říct, že i když Slovácko bylo pod námi, vzbuzovalo respekt - především svou hrou. Musím říct, že v prvních dvaceti minutách nás přehrávalo, i když se nedostalo do žádné brankové příležitosti. My jsme se postupně oklepali a pak jsme skórovali ze standardní situace. Od té doby jsme se nadechli. Ve druhém poločase se nám podařilo vstřelit krásnou branku Davidem Vaněčkem. Pak už jsme si utkání dokázali pohlídat. Po dlouhé době jsme vstřelili tři branky a žádnou nedostali. Jsem spokojený."

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Prohráli jsme, ale troufnu si i přes výsledek 0:3 tvrdit, že jsme si prohrát nezasloužili. V prvním poločase jsme byli lepším mužstvem, které drželo míč a chtělo hrát fotbal. Bohužel jsme dostali gól ze situace, na kterou jsme hráče upozorňovali. Víme, že tohle je síla Teplic. Pak jsme dostali druhý gól, kdy to Vaněček trefil krásným způsobem. I přesto jsme se dokázali vrátit do zápasu, měli jsme dvě tutové šance, ale nedali jsme je. A třetí gól byl zase ze standardní situace. Pro nás je to hodně krutý výsledek vzhledem k tomu, jakou hru jsme tady předvedli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy