Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Kouzlo Ďolíčku nezafungovalo, rozjetý Jablonec veze tři body

Skvělou formu v posledních zápasech potvrdil Jablonec i v Ďolíčku. Severočeši pošesté v řadě neprohráli a na půdě Bohemians se jim podařilo zvítězit 1:0 zásluhou Doležalovy branky z 56. minuty. Klokani tak přišli o neporazitelnost na domácím hřišti.

Bohemians mohli protrhnout ligové střelecké trápení už v páté minutě, kdy Nečas přihrál volnému Tettehovi, ale ghanský útočník trefil z hranice vápna jen tyč. O deset minut později prováhal Tetteh další šanci.

Jablonec brzy přišel o záložníka Trávníka, jehož při průniku zasáhl domácí Luts rukou do obličeje a způsobil mu zranění, kvůli kterému musel bývalý kapitán jednadvacítky střídat.

Domácí byli aktivnější a dostávali se do nadějných pozic. Po akci Tetteha, který zatáhl míč 50 metrů po lajně, vystřelil nepřesně Dostál. Bohemians nevyužili ani zaváhání gólmana Hrubého při standardní situaci.

Jablonec udeřil z první vážnější střely na branku. V 56. minutě se uvolnil na pravé straně Masopust a poslal před branku střílený centr, který špičkou tečoval Doležal a zařídil klíčový první gól.

Bohemians pak už nedokázali odpovědět a ukazovali, proč se jim v útoku nedaří. V závěru ještě mohl výhru potvrdit Mihálik, ale ve dvou šancích selhal a dovolil domácím obráncům na poslední chvíli odvrátit gól.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 0:1 (0:0)

Branka: 56. Doležal. Rozhodčí: Marek - Kotík, Hájek. ŽK: Doležal, Jovovič, Jankovič (všichni Jablonec). Diváci: 4238.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek (84. Vaníček) - Reiter (66. Kabajev), Nečas, Hašek ml., Luts (78. Jirásek) - Tetteh. Trenér: Hašek st.
Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Hübschman, Hanousek - Masopust, Kubista, Trávník (16. Považanec), Jovovič (87. Zelený) - Doležal (81. Mihálik), Tecl. Trenér: Klucký.

Martin Hašek (trenér Bohemians): "Nula bodů z tohoto zápasu je pro nás smutných. Byl to zápas, který mohl skončit bodem, ale i třemi. Je škoda, že když hráči dobře pracují, nemají zpětnou vazbu, protože se nedostavil kýžený výsledek. Mrzí především šance z první půle. Ale já dál věřím tomu, že góly přijdou. Neprožíváme teď dobré období po vyřazení v poháru a dnešní porážce. I bod by byl s takhle těžkým soupeř pro nás úspěch."
Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Jsme rádi za tři body, tady se bude těžko vyhrávat. Bohemka hraje hodně běhavý fotbal. Z rychlých protiútoků nám domácí trefili tyč. Hodně problémů nám dělal Tetteh. V některých situacích jsme tam měli štěstí. Pak jsme vstřelili gól a kontrolovali docela hru. V závěru jsme mohli zvýšit náš náskok, kdyby ale Mihálik netrefil nohy soupeře na brankové čáře. Byli jsme prostě efektivnější. Zranění Trávníka bylo na střídání. Protihráč mu nechtíc brnknul prstem do okna, měl v oku i krev." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články