Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kouč Plzně o ztrácející Spartě: Prestiž tam pořád je

Plzeň - Fotbalisté Sparty ztrácejí v tabulce na vedoucí Plzeň před nedělním vzájemným zápasem 25. kola sice už třináct bodů, trenér Viktorie Zdeněk Bečka však očekává na Letné stejně vyhrocený duel jako už několikrát v minulosti. Letenští podle něj bez ohledu na aktuální postavení umějí zvládat velká utkání. "Ta prestiž tam pořád je. Sparta nás určitě bude chtít porazit, my naopak ji. Žádný jiný zápas než ty, které byly předtím, to nebude," řekl Bečka.

Zdeněk Bečka trénuje Plzeň
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Utkání se Spartou jsou podle Bečky vždy hodně propíraná v médiích, které duel dokáží vyhecovat. "Sparta má kvalitní kádr a ukázala, že tato velká utkání umí hrát. Příkladem může být derby se Slavií, kde se vypjala k velkému výkonu," připomněl Bečka nedávnou remízu 1:1 v Edenu, kde Letenští ztratili výhru až v závěru po chybně odpískané penaltě.

Zatímco v minulých letech se Plzeň přetahovala o titul se Spartou, tentokrát bojuje o obhajobu se Slavií, na kterou má jednobodový náskok. "Blíží se konec ligy, bojujeme o titul, takže každý zápas je pro nás klíčový a stěžejní. Zápas na Spartě je navíc hodně sledovaný, takže chceme vyhrát," prohlásil Bečka, který po odvolání Romana Pivarníka zatím vedl Viktorii ve dvou duelech a v obou s ní vyhrál bez inkasovaného gólu.

Plzeň půjde do nedělního šlágru s vědomím, že Spartu pětkrát za sebou porazila. "Určitým povzbuzením ta série pro nás může být, ale každé utkání začíná za stavu 0:0. Je jen na nás, jak se v tom utkání budeme prezentovat, jak k němu přistoupíme a co uděláme pro to, abychom vyhráli. Budeme se snažit na Spartu něco vymyslet, k úspěchu povede zodpovědný výkon po 90 minut," dodal Bečka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články