Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Kouč Bohemians 1905 z přípravy nic vyvozovat nechce. Ale nerad prohrávám i v kartách, přiznává

Fotbalisté Bohemians 1905 vstoupí do nové prvoligové sezony s cílem odčinit nepovedený minulý ročník, v němž až v baráži udrželi příslušnost v nejvyšší soutěži. Pražský klub chce navázat na dvě sezony předtím a znovu se vrátit do středu tabulky bez sestupových starostí.

"Klokani" na jaře po nadstavbové části obsadili 14. místo a zachránili se až po dvou výhrách v baráži nad druholigovou Opavou. Vršovický klub chce udělat vše pro to, aby se nepovedená sezona neopakovala.

"Nemůžeme říct nic jiného, než že poslední sezona byla nepovedená. Pokazilo se tam snad úplně vše. Jsme rádi, že to nakonec kluci zvládli. Nebyli jsme v jednoduché situaci. Věříme, že se od toho odpíchneme do nové sezony," uvedl sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek.

"Předloni jsme hráli finále skupiny o Evropu, což považuji za dobrou sezonu. Vloni jsme byli desátí, vloni na jaře jsme udělali klubový rekord v počtu zápasů bez porážky. Bylo to 12 zápasů za sebou, takže to jsem bral za úspěch. Ta poslední sezona letos na jaře s baráží pro nás byla samozřejmě zklamáním. Věřím, že se vrátíme do těch dvou sezon před touto špatnou," dodal Držmíšek.

Bohemians po nepovedeném ročníku výrazně zúžili kádr. "Někomu končily smlouvy, jiní hráči se tu neprosadili podle představ, někteří mladí hráči dostali možnost hostovat ve druhé lize. Celkem je to asi 14 odchodů, což je pro nás dost," poznamenal Držmíšek.

Oproti minulé sezoně skončili v Ďolíčku Jiří Bederka, Jan Vondra, Jakub Fulnek, Ibrahim Keita, Antonín Vaníček či Jan Chramosta. Nově na hostování do Mladé Boleslavi míří Daniel Mareček. Klub naopak angažoval Adama Jánoše, Stefana Vilotiče, Ladislava Mužíka a Martina Hálu.

"Měli jsme nějakých 32 hráčů, teď je kádr pětadvacetičlenný. Máme 22 hráčů do pole a tři brankáře. Věřím, že kluci jsou schopni nás posunout výš v tabulce," uvedl Držmíšek. Doplnil, že klub je ústně domluven na pokračování s bývalým reprezentačním útočníkem Tomášem Necidem, až se dá zdravotně do pořádku.

Bohemians v přípravě odehráli šest zápasů. Pětkrát zvítězili a v generálce remizovali s Příbramí 2:2, poté co ztratili dvougólové vedení. "U nás se až moc hodnotí přípravná utkání. Vyvozují se z toho někdy zbytečné závěry, někdy to dostává trenéry nebo hráče až pod tlak. Já samozřejmě nerad prohrávám, i doma v kuželkách nebo kartách. Ale je to pořád jen příprava, vyvozovat z toho něco o formě nemusí být relevantní. Příprava byla dobrá, ovšem jak jsme nachystáni, ukáží až ligová utkání," řekl trenér Jaroslav Veselý, který v průběhu minulé sezony převzal tým po Luďku Klusáčkovi z pozice asistenta.

V poslední době se protahují jednání o chystané rekonstrukci stadionu Bohemians v Ďolíčku. "Postupuje to, i když pomaleji. Z politického hlediska to chápu, blíží se volby. Pro klub to není dobře. Do konce období by se ještě měla čtyřikrát sejít rada města. Věřím, že se to během té doby stihne projednat a vypsat architektonická soutěž. Politická vůle tam je. Jen se neshodují na tom, jak by to mělo vypadat, za kolik a podobně," uvedl ředitel klubu Darek Jakubowicz.

Je nám líto, video expirovalo.
První fotbalová liga bude končit v netradičních termínech
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články