Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Koubek začal úspěšně. Plzeň porazila Hradec a vede ligu

Praha Fotbalisté Plzně dopřáli novému kouči Miroslavu Koubkovi vítěznou premiéru. Západočeši porazili ve 4. ligovém kole Hradec Králové 4:0 a poprvé v sezoně a premiérově od loňského 7. kola vedou tabulku o bod před Slavií a Spartou. Viktoria rozhodla o třetí ligové výhře za sebou už mezi 15. a 20. minutou, kdy se trefili Limberský a Chramosta, po pauze přidali další branky Pilař a Petržela. Nováček z Hradce jako jediný stále čeká v nové sezoně na gól a je předposlední. Zápas jsme sledovali v textovém on-line přenosu.

Utkání Plzeň - Hradec Králové
zdroj: ČTK

Koubek při premiéře na plzeňské lavičce udělal oproti poslednímu zápasu Viktorie v Českých Budějovicích jedinou změnu v sestavě, když mezi tyče podle očekávání vrátil jedničku Kozáčika.

"Kotel" domácích fanoušků od úvodního hvizdu dával najevo, že se mu změna na trenérském postu nelíbí. Transparentem "Koncepce na 7 měsíců?" se pozastavil nad brzkým odvoláním Dušana Uhrina mladšího, jméno bývalého kouče několikrát skandoval a dokonce spustil také "Koubek ven". Plzeňské hráče to ale nijak nevyvedlo z míry a od začátku si vytvořili silný tlak. Hradec bránil s pěti beky, přesto jeho defenziva rychle povolila.

Po čtvrthodině Hrošovský z přímého kopu z úhlu načechral míč kousek za vápno, kde se do něj opřel z voleje kapitán Limberský a krásnou ranou trefil přesně horní roh branky. Za pět minut Kolář při rychlém brejku vysunul kolmicí Chramostu a ten navázal na dva góly z Budějovic.

Až pak Hradec zahrozil, útočník Dvořák však ani při jedné ze dvou šancí netrefil prostor mezi tyčemi. Drobných nedbalek v plzeňské defenzivě nevyužil ani v 39. minutě Pavel Čermák, který pálil nad. Z protiútoku šel sám na branku Kolář, ale Koubek jeho střelu vyrazil těsně vedle. Po přestávce se však Západočeši třetího gólu rychle dočkali.

Trenér Plzně Miroslav Koubek
zdroj: ČTK

Po Kolářově centru zahrál Chleboun nešťastně ve vápně rukou a královéhradecký odchovanec Pilař dal z penalty svůj první ligový gól od předloňského března a letního návratu do Plzně.

Hradec se ještě snažil zdramatizovat vývoj, ale první ligové branky v sezoně se nedočkal ani při šanci Holeše, který z několika metrů sám před Kozáčikem mířil mimo. "Votroci" nedali v nejvyšší soutěži gól už 767 minut. Naopak v 82. minutě ještě po centru ze strany korunoval sedmou ligovou výhru Plzně nad Hradcem za sebou brankou z voleje Petržela.

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 4:0 (2:0)

Branky: 15. Limberský, 20. Chramosta, 50. Pilař z pen., 82. Petržela. Rozhodčí: Bílek - Mencl, Zeman. ŽK: P. Čermák, Shejbal, Prokeš (všichni Hradec). Diváci: 10 549.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela, D. Kolář (72. Vaněk), Pilař (80. Kovařík) - Chramosta (66. Tecl). Trenér: M. Koubek.

Hradec: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš, P. Čermák - A. Čermák (80. Trubač), Kotiš, Križko, Shejbal (67. Malinský) - Dvořák (67. Prokeš). Trenér: Prokopec.

Miroslav Koubek (Plzeň): "Mužstvu jsem naprosto věřil, z tréninkového procesu jsem viděl velmi pozitivní signály. Hráči podali velmi dobrý výkon proti dobrému Hradci. Náš způsob hry byl v první půli moderní, v tempu, agresivní a kombinačně přesný. První branka ze standardky byla ze skříňky Pavla Horvátha. On má na starost útočné standardky, to byl jeho přínos do zápasu. Mohli jsme přidat ještě třetí gól. S prvním poločasem určitě spokojenost, druhý byl sehraný s rutinou. Nechtěli jsme v žádném případě ztratit aktivitu, to se povedlo. Branek mohlo být víc, i jsme nějaké mohli dostat. Předvedli jsme výkon, jaký jsem si představoval."

Luboš Prokopec (Hradec): "Domácí zaslouženě vyhráli. Trošku jsme změnili rozestavení oproti minulým zápasům, chtěli jsme víc zahustit krajní prostory, protože jsme věděli, že Viktorka je velmi silná po stranách. Prvních 20 minut se nám ale vůbec nedařilo kombinovat, byli jsme ustrašení a z toho vznikl tlak domácích. Mrzí mě, že první gól jsme dostali ze standardky a druhý po našem rohu a rychlém brejku. V poločase jsme si řekli, že se budeme snažit hrát aktivně, dát kontaktní branku, to se nepodařilo. Nechci ale mužstvo moc kritizovat, je to velká zkušenost. Věřím, že se nám to vrátí v dalších zápasech. Vnímáme, že jsme jediný tým, který ještě nedal branku. Šance jsme si vytvořili i dnes, ale chybí nám větší přesnost v zakončení. Nemůže to trvat nekonečně, věřím, že příště to protrhneme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články