Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Koubek bude v Plzni pokračovat, podepsal smlouvu na dva roky

Plzeň - Čerstvého ligového mistra z Plzně povede i v následující sezoně Miroslav Koubek. Třiašedesátiletý trenér, který Viktorii dovedl ke třetímu titulu za posledních pět let, prodloužil se západočeským klubem smlouvu o další dva roky. "Věřím, že naše spolupráce bude úspěšně pokračovat a že může být ještě dlouhodobější, než je současná středně dlouhá smlouva," uvedl majitel Plzně Tomáš Paclík.

Miroslav Koubek
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Potvrdila se vysoká odbornost trenéra, kterou jsem prezentoval při jeho nástupu do funkce. Potřebovali jsme si to jen osvědčit v praxi a ukázalo se, že to byla správná volba. Já už měl jasno v zimním období, ale muselo se to ještě potvrdit sportovním výsledkem," řekl Paclík.

"Trenér Koubek má všechny předpoklady, aby byl nadále úspěšný. Naladil se na naši filozofii, došlo k symbióze. Jsme spokojeni s tím, co trenér odpracoval. Navíc i on byl u nás spokojený, proto došlo k dohodě," řekl generální manažer Adolf Šádek.

Koubek přišel do Plzně loni v srpnu místo odvolaného Dušana Uhrina mladšího. S Viktorií zaznamenal 22 ligových výher a jen čtyři porážky a s 72 získanými body vytvořil rekord klubu. Výsledkem byl třetí ligový titul Plzně v historii. Na nedělním galavečeru nejvyšší soutěže byl Koubek oceněn jako nejlepší trenér sezony.

"Vážím si, že mohu u mužstva pokračovat. Za poslední rok jsme odvedli hodně dobré práce a věřím, že na ni navážeme," prohlásil Koubek, který se musel při nástupu do funkce vyrovnat s nepřízní některých fanoušků. Dokázal je ale přesvědčit, že je vhodným trenérem pro Plzeň. "Je to jako se ženou, které se nejprve nelíbíte, ale když vás pozná, tak se jí zalíbíte," konstatoval bývalý kouč Ostravy, Mladé Boleslavi či Slavie.

Oba nejvyšší funkcionáři Plzně vyloučili, že by v nové smlouvě měl Koubek podmínku, že musí s týmem postoupit do evropských pohárů. "Samozřejmě do nich chceme a ze sportovního hlediska je to pro nás zásadní. Ovšem není to podmínka ve smlouvě ani v našich hlavách," řekl Paclík. "Rozhodně to není nastavené tak, že když se nepostoupí do pohárů, tak u nás trenér Koubek skončí," doplnil Šádek.

"Chceme být nadále úspěšní a především dlouhodobě stabilizovaní. A také fotbalem bavit diváky, kteří jsou pro mě zásadní. V této otázce jsou pro nás nejdůležitější hráči a právě trenér, protože oni jsou záruka toho, jaký fotbal na hřišti předvádíme. Proto si na jejich výběru necháváme nejvíce záležet," uvedl Paclík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články