Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kotal: Rozhodla neefektivita při standardkách, dobře zahráli Mandjeck a Dočkal s Kangou

Po téměř čtyřech letech usedl na prvoligovou lavičku, šťastný návrat z toho ale nebyl. Aktuálně nejstarší trenér nejvyšší soutěže Václav Kotal fotbalisty Sparty k bodovému zisku nedovedl, Letenští prohráli v Olomouci 0:1 a neuspěli ani v druhém jarním kole. Podle Kotala rozhodlo zápas to, že Pražané nebyli efektivní při standardních situacích. Připustil, že ho s novými svěřenci čeká hodně práce.

Václav Kotal
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Ještě ráno na přípravě jsem hráčům zdůrazňoval, že po standardkách padá nejvíce gólů při propadnutí míče. A to se nám zrovna stalo. Rozhodla neefektivita při standardních situacích. Kdo nedá gól, nemůže bodovat," řekl Kotal, který nahradil Jílka po porážce 0:2 v úvodním jarním kole s Libercem.

Sparťané se v některých aspektech zlepšili, ale na body to nestačilo. "V určitých momentech jsem byl spokojen, v určitých už méně. Chtěli jsme hrát postupný útok, ale málo hráčů se nám zapojovalo do přípravné fáze. Postrádal jsem tam více průnikových přihrávek za obranu na naše rychlé hráče. V tomto ohledu máme na čem pracovat," uvedl Kotal.

"Každé utkání je jiné. Dnes to bylo o tom, že obě mužstva chtěla hrát. Věděli jsme, že Sigma hraje vysokou obranu, chtěli jsme toho využít, ale nepovedlo se," dodal sedmašedesátiletý trenér.

V sestavě udělal oproti zápasu s Libercem pět změn v sestavě. "Co se týče nasazení, tak se nedá klukům nic vytknout, to je pro nás podstatné. Nálada po předchozích porážkách nebyla moc dobrá, chtěli jsme tady za každou cenu bodovat. Dobrý výkon podal Mandjeck, Dočkal s Kangou taky, i když mám výhrady k jejich postavení při zakládání protiútoků. Dobře zahrál i Karlsson, kdyby dal gól, byl bych spokojen i s ním," uvedl Kotal.

"Podstatné ale bude, aby hráči své výkony zopakovali. S hrou jsem jakž takž spokojen, ale stále mě mrzí ty standardní situace," prohlásil Kotal.

Už moc nepočítal s tím, že ještě bude koučovat tým v první lize. "Vzal jsem před půl rokem béčko Sparty a chtěl se podílet na výchově mladých hráčů. Ale situace se vyvinula tak, jak se vyvinula, nemohl jsem to odmítnout," dodal Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články