Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koronavirus tvrdě zasáhl Baník. Ostravané odkládají dva zápasy

Ani tento víkend, ani příští si do míče v ligovém duelu nekopnou. Fotbalisty Baníku čeká pauza kvůli koronaviru, který se v kádru Ostravy výrazně rozšířil, a celý tým je na 10 dní v karanténě. Slezané tak museli odložit dva domácí duely, v neděli se Slováckem a o týden později s Libercem. O náhradních termínech zatím nebylo rozhodnuto.

Rozhodčí Ondřej Berka uděluje Adamu Jánošovi z Ostravy červenou kartu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Problémy s koronavirem postihly Slezany už před reprezentační přestávkou, kdy kvůli pozitivnímu testu vypadli pro zápas v Příbrami brankáři Jan Laštůvka s Viktorem Budinským a trenér Luboš Kozel. Další preventivní testy v tomto týdnu odhalily v mužstvu větší výskyt nakažených.

Někteří v čele s Kozlem se již uzdravili, ale další série preventivních testů, které Baník na vlastní náklady podstupuje, odhalila nově nakažené hráče.

Klub přesný počet nespecifikoval. Do karantény musely i osoby, které byly s pozitivně testovanými v bližším kontaktu.

"Rozhodnutí hygieniků respektujeme. O náhradních termínech se bude jednat," řekl výkonný ředitel Baníku Michal Bělák.

Kvůli výskytu koronaviru v týmech dosud byly v tomto ročníku odloženy čtyři zápasy nejvyšší soutěže. Vedle nadcházejících dvou utkání Baníku se v původním termínu neuskutečnily duely Slovácka s Příbramí a Českých Budějovic s Bohemians 1905. Zápas na Slovácku se už dohrál v reprezentační přestávce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články