Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Kopic: Když máme míč, hrajeme jen ve dvou

Plzeň – Ve druhém zápase ligového podzimu, druhý gól. Záložníkovi Plzně Janu Kopicovi se ve startu ročníku střelecky daří, ale radost z trefy proti Bohemians 1905 mu zkazil fakt, že fotbalisté Plzně s Pražany doma velmi nečekaně jen remizovali 1:1. Kopic navíc přiznal, že obhájce titulu nepodal dobrý výkon.

Plzeňský Jan Kopic
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Takhle jsme si ten zápas nepředstavovali, zvlášť po tom dobrém vstupu, kdy jsme vedli v desáté minutě 1:0. Ten zápas měl vypadat úplně jinak, než dopadl. Náš výkon asi dneska na tři body nebyl. Bohemka hrála dobře, ale i když podá dobrý výkon, doma bychom s ní body ztrácet neměli," řekl Kopic.

"Jak jsme dali v desáté minutě gól, možná jsme si říkali, že to půjde samo. Bohemka začala hrát a my možná začali hrát až moc profesorsky, pomalu. Bohemka si odváží zasloužený bod, a to je na tom to nejhorší. Kdybychom byli lepší a nedali šance, to se dá pochopit," dodal Kopic.

Nečekaná domácí ztráta bodů v úvodu sezony ho hodně mrzela. "Po zápase bylo v kabině ticho, trenér a Horvi (Pavel Horváth) něco řekli. Říkali pravdu, že nepůsobíme úplně tak týmově na hřišti. Nebo že hrajou jen dva hráči. Jeden má balon a nabízí se jen jeden hráč. Když má jeden balon, musí mít tři čtyři možnosti," uvedl šestadvacetiletý záložník.

Západočeši se na startu sezony zatím herně hledají. V třetím předkole Ligy mistrů jen se štěstím díky gólu v 85. minutě přešli přes Karabach a v úvodním ligovém kole zvítězili v Jihlavě až po obratu 2:1.

"I když jsme v Baku hráli, jak jsme hráli, postup byl. Mělo by nás to uklidnit ve hře, mělo by to být vidět. Ale to dneska nebylo," pokrčil rameny Kopic. "Podle mě je zatím náš největší problém v mezihře. Možná bychom měli trošku víc riskovat. Máme problémy kolem půlky, a když tam ztratíme balon, obrana je pak otevřená. Musíme to vylepšit," prohlásil bývalý hráč Jablonce či Jihlavy.

Spokojen může být alespoň z osobního hlediska, protože v obou ligových kolech skóroval, a navíc si připsal asistenci při postupovém gólu na půdě Karabachu. "Padá mi to tam, i nahrávky mám. Samozřejmě bych mohl hrát ještě líp. S produktivitou jsem spokojen, to je jasné, ale musíme vyhrávat jako tým," dodal Kopic.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články