Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Konec Stancia ve Spartě se blíží. Rumun opustil soustředění a zamířil do Saúdské Arábie

Nicolae Stanciu se těsně před koncem zimního přestupového období zřejmě dočká kýženého transferu. Pětadvacetiletý záložník opustil soustředění Sparty ve Španělsku a odletěl jednat o angažmá v týmu Al Ahlí ze Saúdské Arábie, což klub z hlavního města potvrdil na sociálních sítích. Pokud projde zdravotní prohlídkou, podepíše v novém působišti smlouvu na tři a půl roku.

Záložník Sparty Nicolae Stanciu
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

O možném odchodu klíčového hráče se spekuluje prakticky od konce nepovedené podzimní části, kterou Pražané uzavřeli na pátém místě tabulky s velkou bodovou ztrátou na první Slavii a druhou Plzeň.

Na startu zimní přípravy Letenští nabídku z Egypta odmítli, protože neodpovídala jejich představám. Nyní je však situace odlišná. Podle rumunských médií totiž nabízí aktuálně čtvrtý celek saúdskoarabské ligy za Stancia 10 milionů eur - v přepočtu asi 258 milionů korun.

Al Ahlí v prohlášení uvedlo, že už je s hráčem domluvené. "Stanciu podepsal předběžnou dohodu. Poté co v následujících dvou dnech projde lékařskou prohlídkou v Džiddě, dokončí příchod ze Sparty a podepíše smlouvu na tři a půl roku."

"Protože jsou kluby blízko dohodě, dostal Nico od Sparty svolení, aby odcestoval. Nyní se jedná o podmínkách kontraktu a v případě shody také o lékařské prohlídce v novém působišti. Nico je v letadle a vzhledem k časovému rozdílu mezi Prahou a destinací bude vše probíhat zítra," řekl hráčský agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports, který jednání pomáhá zprostředkovat.

Rodák z Cricau přišel do Sparty před rokem v zimě jako nejdražší posila českého klubu v historii a podepsal smlouvu do června 2021. Letenští podle spekulací zaplatili Anderlechtu Brusel více než 100 milionů korun.

Stanciu za Pražany odehrál 31 ligových zápasů a dal v nich deset branek. Na podzim byl jednou z hlavních opor a režisérem hry. Dařilo se mu i v současnosti během přípravného období, v němž vstřelil tři góly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články