Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Konec kontroverzního nařízení? Ne. Fotbal se bude dál přerušovat kvůli nadávkám

Praha – Děláme to dobře, shodl se výkonný výbor Fotbalové asociace a dál hodlá přerušovat ligová utkání v případě skandování sprostých nadávek na stadionech. Pokřiky, které nejčastěji vulgárně častují předsedu asociace Miroslava Peltu, sice ligové kluby odsoudily, zástupci většiny z nich se však veřejně vyslovili proti přerušování duelů. 

Je nám líto, video expirovalo.
FAČR dál hodlá přerušovat utkání v případě vulgárního skandování

Většina fotbalistů i zástupců klubů s postupem FAČR nesouhlasí. "Tohle nepomůže nikomu - ani hráčům ani fanouškům ani lidem u televize," prohlásil například vedoucí mužstva Sparty Miroslav Baranek. "Je to nešťastné rozhodnutí, odcházet do kabiny, když je rozehraný zápas. Mně to přijde divné," myslí si zase kapitán Teplic Štěpán Vachoušek.

"Tohle by se nějak mělo vyjasnit, protože českému fotbalu to neprospívá, když se každé kolo na deset minut přerušují zápasy. Všiml jsem si, že na tribuně nějací naši fanoušci byli, ale kdyby byl stadion plný jako jindy, hráči i diváci by si to užili líp. Takovému zápasu by slušela lepší kulisa," řekl ostravský záložník Vojtěch Štěpán po duelu s Olomoucí.

Fotbalová asociaci však hodlá pokračovat v nastoleném trendu minimálně do poloviny května. "Další postup se bude odvíjet od jednání expertní skupiny, která se poprvé sejde 14. května. Půjde o zástupce ministerstva školství, ministerstva vnitra, Policie ČR a FAČR. To bude další odrazový bod," řekl mluvčí FAČR Ondřej Lípa. "Události minulých týdnů rovněž ukazují, že je nutná podpora v legislativě a spolupráce s dalšími orgány státu," dodal. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články