Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Komličenkovo hostování se změnilo v přestup. Boleslav si pojistila nejlepšího střelce ligy

Ve vedení Mladé Boleslavi si oddechli. Povedlo se jim totiž domluvit s Krasnodarem na přestupu nejlepšího střelce fotbalové ligy Nikolaje Komličenka. Ruský útočník dosud ve středočeském klubu hostoval, nyní podepsal smlouvu do konce června 2022. "Nic jiného než Boleslav jsem nepreferoval. Nikam jinam jsem jít nechtěl," přiznal.

Boleslavský Nikolaj Komličenko slaví gól
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Rodák z Plastunovskaje dosud v mladoboleslavském dresu odehrál pětatřicet prvoligových utkání a nastřílel v nich dvaadvacet gólů. V aktuálním ročníku ligy je na čele žebříčku kanonýrů s osmnácti trefami.

"Na jaře očekávám, že se má tvrdá práce z tréninku projeví na hřišti, že se budu zlepšovat a že budu pomáhat týmu a klubu," uvedl ruský ostrostřelec.

Komličenko měl do letošního léta smlouvu na hostování s opcí na přestup, čehož mladoboleslavský klub využil již v zimním přestupním termínu ke včasnému jednání. "Kolem Komličenka se motalo několik zájemců, z nichž někteří doufali, že dojde k nějaké disharmonii mezi mladoboleslavským a krasnodarským klubem," prozradil šéf Boleslavi Josef Dufek.

"Zcela jistě je to jeden z největších přestupů v historii FK Mladá Boleslav. Z jeho uskutečnění jsem opravdu šťastný, protože Komličenka jsem poznal jako velmi charakterního člověka," dodal Dufek s tím, že důležitým impulzem pro přestup Komličenka byl příchod trenéra Webera.

Sport
zdroj: ČT4

"Nedočkavě očekávám mistrovská utkání, protože skládáme opravdu dobré mužstvo. Kromě Komličenka jsme udrželi Přikryla a přivedli spoustu mladých talentovaných hráčů. Mám velká očekávání," prohlásil Dufek.

Na začátku mladoboleslavského angažmá v létě 2017 stihnul Komličenko dva starty ve třetím předkole Evropské ligy. V českém poháru nastoupil do tří utkání bez jediného skórování. V přípravných jedenadvaceti zápasech dal osm gólů.

Komličenko začal v FK Krasnodar s fotbalem v mládežnických družstvech a prosadil se do ruských reprezentačních týmů U19 a U21. Hostoval v FK Černomorec Novorossijsk, v české lize vyzkoušel Liberec, v jehož dresu v podzimní sezoně 2016 nastřílel ve dvanácti ligových zápasech tři góly, další čtyři v zápasech Evropské ligy.

Zdroj
ČTK, ČT sport, FK Mladá Boleslav

Hlavní zprávy

Nejčtenější články