Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Komličenko, Souček, nebo Hrošovský? Ligová asociace oznámila nominaci pro hráče sezony

Nejlepším hráčem první ligy se stane jeden z trojice Patrik Hrošovský z Plzně, Tomáš Souček z mistrovské Slavie a útočník Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi. Vítěz ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) bude oznámen v pondělí na galavečeru v Národním domě na Vinohradech.

LFA s předstihem zveřejnila výsledky doprovodných anket. Filip Nguyen z Liberce se stal nejlepším brankářem, Michael Ngadeu ze Slavie nejlepším obráncem a Souček nejlepším záložníkem. Útočníkům vládl Komličenko, který s 27 góly vytvořil rekord v počtu branek v jedné sezoně v historii samostatné nejvyšší soutěže.

Z galavečera vzejdou další vítězové. Ocenění pro trenéra sezony převezme Petr Rada z Jablonce, Jindřich Trpišovský ze Slavie, nebo Pavel Vrba z Plzně. Na trofej pro nejlepšího cizince kandiduje vedle Komličenka slávistická dvojice Simon Deli a Ngadeu.

Cena pro objev sezony připadne Janu Matouškovi (Slavia/Příbram), nebo jednomu ze sparťanské dvojice Václav Drchal - Adam Hložek. Osobností roku bude Roman Hubník z Plzně, Tomáš Hübschman z Jablonce, či Pavel Zavadil z Opavy.

Součástí galavečera bude i vyhlášení nejlepšího kouče a hráče druhé nejvyšší soutěže. Z trenérů se do nominace vešli David Horejš z Českých Budějovic, které po čtyřech letech postoupily do první ligy, Aleš Křeček z Ústí nad Labem a Pavel Šustr z Brna.

Z fotbalistů se ocenění dočká buď Lukáš Zoubele z Jihlavy, nebo jeden z českobudějovické dvojice Jiří Kladrubský a David Ledecký, jenž je se 17 brankami nejlepším kanonýrem soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články