Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Komličenko neměl být na Letné vyloučen, shodla se komise rozhodčích

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR se v nedělním utkání 19. kola první ligy mezi pražskou Spartou a Mladou Boleslaví (5:2) dopustil hlavní sudí Pavel Rejžek chyby, když po druhé žluté kartě vyloučil hostujícího útočníka Nikolaje Komličenka.

Hlavní rozhodčí Pavel Rejžek a Marek Matějovský z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Ruský reprezentant dohrál v 83. minutě za stavu 5:2 souboj na útočné polovině se sparťanem Georgesem Mandjeckem a Rejžek ho po druhém napomenutí poslal do kabin. Komise rozhodčích v komuniké bez dalších podrobností uvedla, že druhá žlutá a následně červená karta pro Komličenka byla udělena nesprávně.

V pátečním zápase Liberec - Slavia (0:3) chyboval v 37. minutě hlavní sudí Miroslav Zelinka, když nenařídil penaltu pro hostující tým za nedovolený zákrok Tarase Kačaraby na Jana Bořila rovnou, ale až dodatečně po intervenci videorozhodčího a přezkoumání opakovaných záběrů na hrací ploše.

V dalším pátečním duelu mezi Bohemians 1905 a Ostravou (0:2) měli domácí v 73. minutě za stavu 0:1 kopat penaltu za faul Václava Procházky na Milana Havla. Chybu podle komise udělal hlavní sudí Ondřej Cieslar i videorozhodčí Petr Ardeleanu, který měl s kolegou na hřišti lépe komunikovat a doporučit mu přezkoumání situace.

V sobotním utkání Teplice - Zlín (2:1) se dopustil chyby hlavní sudí Alex Denev, když ve 44. minutě nenařídil pokutový kop pro domácí za ruku Lukáše Bartošáka ve vápně po rohu. Na tomto střetnutí na rozdíl od předchozích tří nebyla přítomna technologie VAR.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články