Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Komise: Sudí v derby nenařídil penaltu po zákroku na Haraslína správně

Sudí v nedělním ligovém derby mezi Spartou a Slavií v druhém poločase správně nenařídili penaltu po zákroku na domácího Lukáše Haraslína. Sudí také dle komise správně uznali branku ostravského Jana Jurošky ve Zlíně a podle pravidel vyloučili pardubického Denise Halinského v zápasu s Plzní.

Derby pražských S
zdroj: ČTK

Haraslín v pražském derby v 59. minutě zahrál ve vápně míč a poté upadl přes slávistického brankáře Jindřicha Staňka a hostujícího obránce Tomáše Holeše. Sudí Ondřej Pechanec penaltu nenařídil a nezasáhl ani videorozhodčí.

"Hráč domácího družstva (Haraslín) nejdříve zahrál míčem a následně při snaze přeskočit vybíhajícího brankáře hostujícího družstva došlo ke kontaktu s ním i s hráčem hostujícího družstva (Holešem). O přestupek se nejednalo," uvedla komise.

V 84. minutě Pechanec po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace udělil červenou kartu sparťanskému bekovi Ángelu Preciadovi za to, že se ohnal nohou po slávistickém kapitánovi Janu Bořilovi. K vyloučení se komise nevyjádřila, neboť nefigurovalo mezi čtyřmi momenty vybranými médii, které veřejně po každém kole komentuje. Sparta se Slavií remizovala bez branek a před městským rivalem si udržela čtyřbodový náskok v čele tabulky.

Komise se veřejně nevyjádřila ani ke středečnímu derby ve čtvrtfinále domácího poháru. V něm Slavia doma prohrála se Spartou 2:3 po prodloužení, rozhodující gól dal Adam Karabec z penalty za ruku Tomáše Vlčka. Předtím na každé straně sudí Karel Rouček neodpískal penaltu po sporné situaci a zásahu rukou do obličeje protihráče.

V sobotním zápase Pardubic s Plzní sudí Jan Machálek už v šesté minutě vyloučil po zásahu videorozhodčího domácího Halinského poté, co ostře prošlápl nohu Pavla Šulce. Viktoria v dlouhé přesilovce zvítězila na východě Čech 3:2. "Rozhodčí hráče domácího družstva správně vyloučil za surovou hru, VAR (videorozhodčí) správně intervenoval," podotkla komise.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Dohráno

Sudí podle komise nechybovali ani ve Zlíně, když ve 33. minutě uznali Juroškův gól. Obránce Baníku poslal střílený centr před branku a míč těsně netečoval hostující útočník Abdullahi Tanko, který se pohyboval na hranici ofsajdu. Slezané zvítězili ve Zlíně 1:0.

"Rozhodčí správně uznal branku hostujícího družstva. Byla to hraniční ofsajdová situace, z dostupných záběrů nelze jednoznačně vyhodnotit, zda hráč hostujícího družstva byl v době střely na branku v ofsajdové pozici. VAR proto správně neintervenoval," vysvětlila komise.

Sudí podle komise nechyboval ani v Jablonci při nařízení pokutového kopu pro domácí za zákrok Karla Spáčila na Dominika Hollého ve vápně v 31. minutě. Severočeši z penalty srovnali na konečných 1:1.

"Rozhodčí správně nařídil pokutový kop. Hráč hostujícího družstva při obranném zákroku nehrál míč a podrazil kolenem levé nohy hráče domácího družstva. Nejednalo se o jednoznačnou situaci a v případě, že by rozhodčí nenařídil pokutový kop, VAR by neintervenoval," uvedla komise.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články