Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Komise rozhodla: Gól v Teplicích i v Plzni byl uznán správně, v Olomouci ne

První gól Slovácka v zápase s Teplicemi i vítězná trefa Plzně Lukáše Hejdy v zápase s Mladou Boleslaví byly regulérní. Rozhodla tak Komise rozhodčích po zápasech 3. kola první fotbalové ligy. V Teplicích, kde hosté vyhráli 2:0, míč od záložníka Michala Kohúta celým objemem přešel brankovou čáru a sudí Pavel Rejžek gól správně uznal. V Plzni, která vyhrála 2:1, videorozhodčí Karel Hrubeš neměl k dispozici žádný záběr, který by prokázal Hejdův ofsajd, proto správně doporučil branku uznat.

Ve třech utkáních ale rozhodčí chybovali. Úvodní branka Olomouce v zápase s Bohemians 1905 (3:0) neměla platit kvůli předešlému hraní rukou domácího hráče. V této situaci chyboval podle komise nejen asistent rozhodčího Zdeněk Dobrovolný, ale i videorozhodčí Ondřej Ginzel, který branku doporučil uznat.

V utkání České Budějovice - Liberec měl být vyloučen domácí záložník Ubong Ekpai, který udeřil do obličeje Martina Koscelníka. Ekpai ale dostal jen žlutou kartu.

Utkání mezi Jabloncem a Ostravou zase neměl dohrát hostující útočník Ondřej Šašinka, který měl po zákroku na Jakuba Podaného obdržet druhou žlutou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články