Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Komise rozhodčích: Bucha měl jít ve šlágru pod sprchu, sudí Marek měl na Letné přerušit hru

Podle Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR měl být plzeňský záložník Pavel Bucha ve středečním magnetu 14. kola první ligy proti Slavii (0:1) vyloučen za úder loktem do krku Ondřeje Lingra. Sudí Ondřej Pechanec pochybil, když mu po správné intervenci videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů udělil za zákrok z úvodu utkání pouze žlutou kartu.

Pavel Bucha
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Komise v komuniké také oficiálně potvrdila, že v zápase Sparta - Liberec (1:1) rozhodčí Emanuel Marek správně odpískal penaltu ve prospěch Severočechů poté, co domácí Michal Sáček vzal v nepřerušené hře míč do rukou od zraněného brankáře Florina Nity. Zároveň však Marek chyboval tím, že hru nepřerušil dříve.

Situace nastala ve 29. minutě, kdy míč po tvrdé ráně Jakuba Peška trefil Nitu do obličeje. Rumunský gólman chytil míč a vzápětí se skácel na trávník. Marek přerušil hru až o více než deset sekund později, Sáček ale mezitím vzal Nitovi míč. Z pokutového kopu následně Kamso Mara poslal Slovan do vedení.

Krátce před libereckou penaltou kopala pokutový kop i Sparta, ale kapitán Bořek Dočkal ho neproměnil. Marek penaltu po zhlédnutí opakovaných záběrů nařídil správně.

Komise rozhodčích akceptovala i rozhodnutí sudího Miroslava Zelinky, který pardubickému nováčkovi v Karviné, kde chyběl videorozhodčí, přisoudil v prvním poločase penaltu. Dostupné záběry jednoznačně neprokázaly, že domácí obránce Eduardo Santos záložníka Cadua nefauloval. Ewerton sice penaltu neproměnil, Východočeši ale i tak vyhráli 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články