Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kolotoč hostování končí. Plzeňský Janošek posílil Pardubice, slávista Karafiát zůstane v Mladé Boleslavi

Záložník Dominik Janošek přestoupil z mistrovské Plzně do Pardubic. Čtyřiadvacetiletý bývalý mládežnický fotbalový reprezentant podepsal v novém působišti tříletý kontrakt. Jistotu má také Ondřej Karafiát, kterého z pražské Slavie získá Mladá Boleslav.

"Bylo jasné, že nebudu pokračovat v Plzni, s agentem jsme dostali od pana Šádka informaci, že si mohu hledat angažmá. Přiznávám, že prioritou pro nás bylo zahraniční angažmá. To se nepovedlo, ale když se ozvaly Pardubice, byl jsem rád. Především proto, že zájem klubu byl dlouhodobý," uvedl Janošek, který s východočeským klubem už několik dní trénoval.

Janošek přišel do Plzně v roce 2018 ze Slovácka. Minulý podzim nastoupil ke 14 duelům a pomohl k zisku titulu, během angažmá ve Viktorii se ale do základní sestavy natrvalo neprobojoval. Během hostování hrál i za Mladou Boleslav, Zlín a naposledy Baník Ostrava.

Sedmadvacetiletý Karafiát hrál za Mladou Boleslav už minulou sezonu, nyní si hostování prodloužil a od 1. ledna 2023 se stane definitivně hráčem Středočechů.

Karafiát do Slavie zamířil v roce 2020 po úspěšném angažmá v Liberci, brzy se ale pod Ještěd vrátil na hostování. V sešívaném dresu nakonec odehrál pouze pět ligových duelů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články