Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Koleno jsem měl špatné už před Slováckem. Bral jsem ale prášky, přiznal Krmenčík

S fyzioterapeutem dře, aby byl co nejdříve zpět. Dokonce se už zapojuje s fotbalisty Plzně do rozcviček. Na návrat na trávníky si však opora Viktorie Michael Krmenčík bude muset po přetržení křížového vazu ještě chvíli počkat. Své zranění dlouho nekomentoval, ovšem nyní v exkluzivním rozhovoru pro ČT sport přiznal, že s kolenem měl problémy už dříve.  

Michael Krmenčík
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Koleno má pečlivě zatejpované, jelikož křížový vaz, který si na podzim přetrhl, je ještě pořád slabý. Michael Krmenčík se však pomalu, ale jistě blíží návratu na ligové trávníky. V tréninkovém centru Viktorie už levou nohu zatěžuje. Běhá, pracuje s míčem a tu a tam si dovolí rychlejší pohyb či střelu.

Pro fanoušky, spoluhráče i vedení Plzně je to jistě příjemný pohled. Nejlepší kanonýr poslední sezony první ligy týmu chybí už od konce října. V rámci 13. kola stihl ještě odehrát 89 minut se Slováckem, ale po zápase se zjistilo, že má potíže s kolenem, které se nakonec ukázaly jako vážné.

Šestadvacetiletý útočník však nyní přiznává, že Slovácko nebylo utkáním, kdy jeho problémy s kolenem začaly. S bolestí v levé noze se potýkal už pár zápasů předem. Věřil však, že potíže nakonec ustanou.

"Myslel jsem si, že bolest z dřívějška je normální. Hrál jsem s tím asi už za reprezentaci proti Slovensku. Chtěl jsem být holt součástí týmu i reprezentace, takže jsem si vždy vzal prášek a bolest přestala. Ale naplno jsem si to utrhl asi až doma proti Slovácku. Tělo si řeklo, že má dost," řekl Krmenčík, který na podzim stihl v lize nasázet 7 gólů a na 2 přihrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Krmenčík o zranění: S kolenem jsem měl problémy už dříve

Rodák z Kraslic po odhalení závažného problému musel na operaci a na nějaký čas skončil na lůžku, což bylo pro útočnou jedničku Plzně i reprezentace psychicky náročné. S odstupem a v průběhu rekonvalescence ovšem věří, že mu vážné zranění nakonec může v kariéře pomoci.

"Hodně lidí říká, že je to fotbal. Přišlo to sice v nejméně vhodnou chvíli, ale já to beru sportovně. Trochu mě to zocelí do další práce. Budu mít teď větší klid i nadhled," věří Krmenčík.

Pro odchovance Plzně, který si zahrál třeba v Baníku či Dukle, bylo zranění nepříjemné i v tom, že se s jeho osobou neustále spojovala jména zahraničních klubů, kam by mohl zamířit. Jednou se mluvilo o Německu, jindy o Anglii. V zimě se tak čekalo, že odmítání nabídek ze strany Viktorie skončí a opora týmu zamíří pryč.

"Myšlenky na přestup tam byly, ale já se v danou chvíli soustředil na Plzeň a reprezentaci. Stejně bychom to řešili až v zimě a zranění se stalo během podzimu, takže nebylo o čem," uznal Krmenčík.

Plzeň je pro mě jedničkou. Není kam pospíchat

V zimě ale i přes zranění měl možnost zamířit do Brugg. Do Belgie i odcestoval, aby se vyřešily detaily přestupu, jenže nabídka byla nakonec příliš nízká a z obchodu sešlo. Sám reprezentační střelec celou kauzu nechtěl komentovat a nyní se koncentruje především na návrat v dresu Plzně.

"Každý fotbalista se chce někam posunout. Plzeň je ale top tým v Česku a hraje evropské poháry, jak Evropskou ligu, tak Ligu mistrů. Já jsem si obě soutěže zahrál a doufám, že si je ještě zahraji. Podle mě není kam pospíchat a ani není kam jít dál, když vím, že hraji v týmu, který šlape a má nejvyšší cíle," pochvaloval si.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Zápasy Plzně v současnosti poctivě navštěvuje a svým spoluhráčům alespoň fandí z tribuny. Pokud se tedy nejede někam daleko.

"Chodím se koukat na každý zápas, pokud tedy nehrajeme někde ve Zlíně nebo Slovácku. Když je to doma nebo v okolí Prahy, tak jedu a prožívám to s kluky. Když pak prohráváme, nejradši bych tam skočil," přiznal.

Zároveň chválí své konkurenty v útoku. Jak Tomáš Chorý, tak i zimní posila Jean-David Beauguel se gólově prosazují, což Krmenčíkovi dělá radost. Alespoň dle svých slov nemusí tolik spěchat s návratem.

"Dobře se doplňují. Dávají góly, takže není kam spěchat. Zatím je to v pořádku," uznal.

Nejpozději na novou sezonu bude v plné síle zpět

On sám si ještě na návrat na trávníky počká. V současnosti proto maká na tom, aby bylo koleno při opětovném zapojení do plné zátěže připraveno po všech stránkách, a prvotní signály jsou pozitivní.

"Makáme s fyzioterapeutem na tom, abych se dostal zpět v co nejlepší formě a neztratil fyzičku. Zatím to jde všechno dobře. Koleno drží, za což jsem rád. Děláme vše od fyzioterapie až po rekonvalescence. Jsem rád, že můžu dělat s takovým člověkem, jako je Petr Nasler. Za to mu musím poděkovat," dodal.

Právě Nasler s Krmenčíkem poctivě maká na tom, aby vše proběhlo hladce a při návratu na trávník se neobjevily nečekané komplikace. Ze začátku měl přitom obavy, zda to plzeňský útočník kvůli své situaci psychicky zvládne.

"Ze začátku jsem si nebyl jistý, jestli to dostane lehce z hlavy, ale v průběhu léčby a rekonvalescence jsem poznal, že je to naprostý profík. Co se řekne, to splní. Ve všem, co jsem potřeboval, mi vyhověl. Nakonec se potvrdilo, že jde za svým cílem a chce být co nejdříve zpět na hřišti," chválil Krmenčíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Fyzioterapeut o Krmenčíkovi: Magnetická rezonance za měsíc a půl hodně napoví

Nasler přiznává, že přetržený křížový vaz je jedno z nejhorších fotbalových zranění. Na druhou stranu ho těší, že si Krmenčík při zranění nepoškodil i meniskus, jelikož to by situaci ještě zhoršilo.

V otázce návratu na trávníky bude klíčová magnetická rezonance, kterou útočník Plzně podstoupí asi za měsíc a půl. "Klubový doktor nám po ní řekne, zda se štěp uchytil. Pokud ano, není problém Michaela pouštět do plného tréninku s týmem či zápasů," prozradil.

"Už teď se zapojuje do rozcviček a pracuje s míčem. Musíme být opatrní. Ten vaz je zatím slabší, takže se musí hlídat. Ale věřím, že ho nejpozději na novou sezonu vypustíme ve stoprocentní formě," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články