Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kolář skolil Slavii a nasměroval Plzeň k titulu, Sparta ztratila výhru v nastavení

Očekávaný magnet podzimní části fotbalové ligy skončil hubeným vítězstvím Viktorie Plzeň. Vedoucí tým nejvyšší soutěže porazil ve 13. kole mistrovskou Slavii 1:0 a odskočil pražskému celku na rozdíl 14 bodů. Sigma Olomouc se rozešla smírně s Bohemians 1905 a z druhého místa ztrácí 13 bodů. Nečekanou "facku" obdržel rozjetý Slovan Liberec, který prohrál v Jihlavě 1:3. Sparta přišla o skalp Zlína v nastaveném čase a remizovala 2:2.  

Fotbalisté Plzně (vpravo) slaví vítězný gól, Slávisté smutní
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

TABULKA 1. FOTBALOVÉ LIGY (//sport/tabulky/132895-tabulka-a-rozpis-1-fotbalove-ligy/)

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 1:0

Rozjetou mašinu z Plzně nedokázala zastavit ani Slavia. Viktoria doma zvítězila zásluhou gólu Daniela Koláře ze 79. minuty 1:0 a v letošním ročníku stále neztratila ani bod. Na čele mají svěřenci kouče Pavla Vrby náskok 13 bodů před druhou Sigmou Olomouc, Slavia je na třetím místě o bod zpět. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/363714-neporazitelna-plzen-viktoria-si-poradila-i-se-slavii-a-na-cele-ma-13-bodu-naskok/)

Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 3:1

Vítězná série Liberce skončila. Fotbalisté ze severu Čech totiž po cenných skalpech mistrovské Slavie či Jablonce nečekaně prohráli na půdě o záchranu bojující Jihlavy 1:3. V dresu domácích zazářil středopolař Jan Záviška, který se prosadil dvakrát, a výraznou měrou pomohl Vysočině k posunu ze sestupového pásma. Slovan zůstal na čtvrtém místě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/363654-jihlava-liberec)

Fastav Zlín - Sparta Praha 2:2

Ve stínu očekávaného šlágru Plzeň – Slavia proběhl na zlínské Letné souboj domácího Fastavu se Spartou. Nervózní duel spěl k třetímu ligovému vítězství pražského celku za sebou, ale v 91. minutě vyrovnal na konečných 2:2 střídající "žolík" Adnan Džafič.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/363713-zlin-vyvalcil-v-nastaveni-remizu-se-spartou-bod-trefil-stridajici-dzafic/)

Baník Ostrava - Mladá Boleslav 0:1

Po sérii pěti nerozhodných výsledků se fotbalisté Baníku Ostrava museli doma sklonit před soupeřem. Na Městském stadionu ve Vítkovicích "loupila" Mladá Boleslav, které k zisku plného počtu bodů stačil jediný gól Ruslana Mingazova ze 14. minuty. Klub z města automobilů vyhrál potřetí za sebou a nadále stoupá tabulkou. Nováček nejvyšší soutěže naopak zůstává v pásmu sestupu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/363655-ostrava-mlada-boleslav)

Bohemians 1905 - Sigma Olomouc 1:1

Dělbou bodů skončilo utkání mezi Bohemians 1905 a Sigmou Olomouc. Hostující tým poslal v prvním poločase do vedení Jakub Plšek, následně neproměnil penaltu domácí Jevgenij Kabajev, ale Martin Hašek mladší síť soupeře přece jen rozvlnil. Syn trenéra vršovického klubu stanovil v 68. minutě konečný výsledek 1:1. "Klokani" zůstávají ve středu tabulky, Hanáci poskočili minimálně do neděle na druhé místo před Slavii.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/363657-hasek-vystrelil-klokanum-remizu-sigma-podesate-v-rade-neprohrala/)

Teplice - Slovácko 3:0

Neporazitelnost teplických fotbalistů před vlastními příznivci trvá i po 13. kole nejvyšší soutěže. Svěřenci kouče Daniela Šmejkala doma nezaváhali s tápajícím Slováckem, které už deset utkání čeká na plný bodový zisk, a zvítězili jednoznačně 3:0. Do střelelecké listiny se dvakrát zapsal David Vaněček, jednou rozvlnil síť za zády brankáře hostí Martin Fillo.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/363656-teplice-slovacko)

Jablonec - Zbrojovka Brno 1:0

Zisk plného počtu bodů po více než měsíci oslavili fotbalisté Jablonce. Triumf 1:0 vystřelil domácím záložník Jaroslav Zelený. V tabulce se proto severočeský tým vrátil na šestou příčku, Brno je naopak po deváté porážce v sezoně poslední.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/363712-zeleny-vystrelil-jablonci-hubenou-vyhru-nad-poslednim-brnem/)

Dukla Praha - Karviná 3:2 

Karviná vedla na Julisce 2:0 a ještě v 84. minutě držela jednobrankové vedení. Přesto si nakonec z hlavního města neodváží ani bod. Dukla totiž v samotném závěru otočila nepříznivě vyvíjející se duel a po brankách Holendy a Holíka dokonala obrat. Pražané vyhráli po pěti zápasech a doma ještě neprohráli, Karviná naopak padla počtvrté v řadě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/363653-dukla-praha-karvina)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články