Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kolář se vrátil do sestavy Slavie a nedostal gól: Chci makat a zůstat v bráně

Poprvé od konce dubna se Ondřej Kolář postavil do branky fotbalistů Slavie. Proti Liberci v lize nepustil za svá záda žádnou střelu a pomohl týmu vyhrát 3:0. Věří, že si postupně vezme zpět pozici gólmanské jedničky. Jeho konkurent Aleš Mandous je zraněný a Pražané řeší, zda dochytá podzim nebo bude muset jít na operaci.

"Jsem rád, že jsem se dostal do brány. Bylo to pro mě hrozně těžké po takové době. Kluci mi pomohli, hráli vzadu výborně. Bylo to organizované. Zápas jsme hráli jistě bez velkých chyb až na tu jednu v závěru, která by nás připravila o nulu," řekl na tiskové konferenci Kolář.

Dlouholetá jednička Pražanů přišla o svou pozici a v úvodu sezony kryla záda Mandousovi. Reprezentační gólman se ale zranil, a Kolář tak dostal šanci. "Nějaký den jsem věděl, že budu chytat, takže jsem se mohl připravit. Je mi líto, že má Aleš zdravotní problémy, to nikdo nikomu nepřeje. Jsem rád, že jsem v bráně byl, ale nikdy bych to nechtěl na úkor zranění kolegy," uvedl Kolář.

Dlouhá pauza mu na náladě moc nepřidala. "Samozřejmě jsem to kousal těžce asi jako každý hráč, každý chce hrát. Na druhou stranu jsem věděl, že forma není optimální. Věřil jsem, že po přípravě by to mohlo klapat, ale měl jsem zranění. Pořád mě bolela záda. Formu jsem pak neměl na to jít do brány. Aleš předváděl skvělé výkony a zasloužil si to. Ve Slavii je obrovská konkurence a já jsem rád za tu šanci, že jsem se mohl podívat do brány," řekl Kolář.

V zápase s Libercem neměl příliš práce, jediný vážnější zákrok předvedl na začátku nastavení proti Matyáši Kozákovi. "To asi zná většina gólmanů. Když celý zápas hraje jen nohama a těžší zákrok nemá, tak je obtížné udržet se v koncentraci a ještě takhle na závěr zápasu se rychle dostat na zem. Ani sám nevím, jak rychlé to bylo. Jsem rád, že to skončilo s nulou. Mrzelo by mě, kdybych po tak dlouhé době vlezl do branky a inkasoval v nastavení," uvedl Kolář.

Vrátil se symbolicky proti Liberci, kde dříve působil. "Jsem odchovanec Liberce, na ten zápas se vždycky těším. Je to pro mě něco speciálního, znám tam všechny, od majitele až po kustoda. Těšil jsem se, ale vlastně mi dnes bylo asi jedno, proti komu bych chytal. Zápasová absence byla dlouhá," přiznal Kolář.

Věří, že se v budoucnu vrátí do pozice jedničky. "Vstoupil jsem do sezony jako dvojka. Každý gólman, který někomu kryje záda, chce tu šanci uchopit. Stejně jako Aleš, když kryl záda mně. Já doufám, že se něco podobného podaří mně, že se vrátím mezi tři tyče stabilně. Pro každého je to nepříjemné, když nehraje. Mrzí mě o to víc, že jsem tu dlouho chytal a o pozici jsem přišel. Teď si toho o to víc chci vážit, makat a zůstat v bráně," poznamenal Kolář.

Mandousův zdravotní stav není ideální od 3. předkola Evropské konferenční ligy. "Alešovy problémy se táhnou od zápasu s Panathinaikosem Atény. V týdnu podstoupil menší zákrok, při kterém se objevila ještě další věc. Uvidíme, jak se to vyvine, je to téma příštích dní. Jestli bude pokračovat s nějakými obtížemi a vyřeší se to v zimě, nebo jestli bude nutný zákrok hned, který by znamenal delší rekonvalescenci. Rozhodnutí necháme na něm," řekl trenér Slavie Jindřich Trpišovský. Co přesně Mandouse trápí, neupřesnil.

Kolář se během reprezentační přestávky oženil s dcerou šéfa klubu Janou Tvrdíkovou. "Vyšlo to se vším všudy. I počasí, to je to jediné, co člověk nemůže ovlivnit. Poštěstilo se nám a bylo krásně. Mrzelo mě jen, že nemohli dorazit někteří kluci, kteří byli na reprezentaci. Jinak to ale bylo perfektní," dodal Kolář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články