Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kolář se o Pardubice nebojí, smekl i před tchánem Tvrdíkem ve slávistickém "kotli"

Přestože Slavia zvítězila v 18. kole v Pardubicích 2:0, brankář Ondřej Kolář poslední tým ligové tabulky vyzdvihl. Dle jeho názoru se Východočeši nemusí bát o sestup, pokud budou hrát tak jako v sobotu. Přiznal, že výkon jeho týmu nebyl kvůli hře domácích optimální. Zkušený brankář také pochválil svého tchána a šéfa Pražanů Jaroslava Tvrdíka za to, že na nově zrekonstruovaném Stadionu Arnošta Košťála fandil přímo z hostujícího "kotle".

Utkání Pardubice – Slavia Praha
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Domácí odehráli dobrý zápas, všude byli včas a nenechali nám prostor. Nefungoval nám tolik střed, ale musím hodně chválit hlavně Pardubice, takhle jsem je dlouho neviděl hrát. Hodně nám to zkomplikovaly. My jsme duel rozhodli tím, že jsme byli lepší ve vápně," řekl Kolář.

Východočeši po dvou a půl letech v azylu v pražském Ďolíčku poprvé nastoupili na svém nově zrekonstruovaném stadionu. "Pardubice vstoupily do utkání dobře, chtěly si zpříjemnit otevření nového a krásného stadionu. Šly do toho naplno, dostávaly se do šancí a hrály dobře. Svými chybami a nepřesnostmi jsme jim to umožnili. Gól jsme nedostali, takže ve finále super. Musím ale vyzdvihnout Pardubice. Jestli budou hrát takhle i v budoucnu, nemusí mít strach o to, že by spadly," měl jasno Kolář.

Výkon Slavie, která v neúplné tabulce po sedmé výhře za sebou odskočila obhájci titulu z Plzně na čtyři body, nebyl podle něj optimální. "Pardubice měly dostatek šancí, nehráli jsme dobře, jak jsme chtěli. O to víc si vážíme bodů, protože si myslím, že odsud se odvážet nebudou. Musíme se poučit z chyb, které jsme dělali," konstatoval osmadvacetiletý brankář.

Největší šanci Pardubic zneškodnil v 66. minutě, kdy ho střídající Leandro Lima zblízka nepřekonal. "Se štěstím mě trefil do nohy. Upřímně ani nevím, jak ta situace vznikla, protože to bylo tak rychlé. Ocitl se přede mnou hráč, který šel sám. Naštěstí se mi povedlo nechat tam nohu a trefil mě do ní. Tenhle zákrok přišel v dobrý moment. Dostat na 1:1, Pardubice by byly ve varu, fanoušci by je hnali a měli bychom velký problém," podotkl Kolář.

Sport
zdroj: ČT4

Už na začátku druhé půle domácí záložník Michal Hlavatý z rohu šestnáctky trefil tyč. "Překvapilo mě, že to skončilo na tyči. Myslel jsem si, že to jde tak půl metru vedle. Zpětně ale musím říct, že to byla nádherná střela, kroutil to fantasticky. Když to skončilo na tyči, tak jsem si oddechl. Vůbec jsem na to nereagoval, nestihl jsem to. Byl by to krásný gól, stálo při nás obrovské štěstí. Naštěstí se to odrazilo ven," prohlásil někdejší gólman Liberce.

Tvrdík s Bořilem v hostujícím sektoru

Slavii podpořil přímo z "kotle" předseda představenstva Tvrdík spolu se zraněným obráncem Janem Bořilem. Bývalý ministr obrany před zápasem zkritizoval na Twitteru podobu sektoru pro hostující příznivce, který je obehnán pletivem a sítí.

"Když jsem se dozvěděl, že tam půjde, tak jsem říkal, že je blázen, že tam bude stát v takové zimě. Je to super vůči našim fanouškům. Ukazujeme, že jsme rodinný klub. Že tam šel, je krásné gesto. Moc si ho vážím a myslím si že i ostatní lidi," mínil Kolář, který si loni v září vzal Tvrdíkovu dceru Janu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články