Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Kocourek, Lerch a Paták si už ligový fotbal nezapískají

Praha – Nová komise rozhodčích FAČR rozhodla, že trojice hlavních fotbalových sudích Kocourek-Lerch-Paták již nebude řídit profesionální soutěže. Osudným se jim stalo nevydařené ligové jaro, při kterém výrazně chybovali.

Předseda FAČR Miroslav Pelta už dříve avizoval, že nová komise podvedením Poláka Michala Listkiewicze nevyužije služeb rozhodčích, jejichž pověst je pošramocená a nemají důvěru veřejnosti.

Paták, který byl jako brankový sudí na mistrovství Evropy, měl za sebou několik kontroverzních zápasů. Lerchovi se stal osudným zejména zápas uplynulé sezony Plzně s Olomoucí, ve kterém nevyloučil hráče po druhé žluté kartě a následně vše zakrýval tvrzením, že dal kartu jinému hráči. Kocourek zase nezvládl závěr jarního zápasu mezi Duklou a Spartou.

"Tito rozhodčí, kterým komise děkuje za jejich působení v profesionálních soutěžích a přeje hodně osobních a profesních úspěchů, na seminář nebyli pozváni a budou k dispozici regionálním komisím," řekl místopředseda komise rozhodčích Petr Mlsna.

"Naše jediné kritérium byla výkonnost. Důkladně jsme monitorovali nejdiskutovanější a nejproblémovější záležitosti. Rozhodčí, kteří dlouhodobě vykazovali chybovost, nebo dokonce zásadním způsobem ovlivnili průběh utkání, nemají důvěru komise," dodal.

Místo nich se na nové listině může objevit několik nováčků. "Pozvali jsme osmnáct nových rozhodčích, u kterých jsme vycházeli také z doporučení Řídících komisí pro Čechy a Moravu. Také oni již absolvovali fyzické a teoretické prověrky během jarní části sezony pod bývalou komisí rozhodčích. Nyní v Rožnově absolvují další testy a uvidíme, jak si povedou. Pokud výkonnost prokážou, na listinu zařazeni budou," dodal Mlsna.

Seminář v Rožnově pod Radhoštěm proběhne od středy do pátku, jeho náplní budou tradiční testy teoretické a fyzické připravenosti. "Pokud všichni rozhodčí splní testy, pak bude na listinu zařazeno 70 rozhodčích. V pátek každopádně oznámíme jmenovité složení listin rozhodčích pro domácí profesionální soutěže," dodal Mlsna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články