Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kobylík rezolutně: Krejčí je snadný terč, Bořil ho vyprovokoval. Szikszay? Vymklo se mu to

Remízové derby pražských S mělo a ještě bude mít dozvuky u disciplinární komise. Slavia se sice se Spartou rozešla v neděli bodově smírně, na trávníku i mimo něj se však odehrála válka. Expert ČT sport David Kobylík se k ní ještě vrací a nechápe, jak se mohl zápas takto vyvinout. Vyhrocený závěr přičítá na vrub mimo jiné kapitánovi sešívaných Janu Bořilovi, který následně dostal stopku na čtyři utkání.

Derby Slavia Praha – AC Sparta Praha
zdroj: ČTK

"Za mě nepochopitelný, co se v utkání dělo. Emoce byly naprosto negativní, přitom to měla být oslava fotbalu. Těšila se na to celá republika a tady to byl extrém," řekl Kobylík v rozhovoru pro ČT sport.

Bořil podle něj šarvátku z konce utkání vyprovokoval. "Vytáhl si Krejčího z toho hloučku hráčů, našel si ho, věděl, po kom jde. Krejčí měl zachovat chladnou hlavu, oba zaslouženě červená karta. Ale reprezentant Bořil si pro tu červenou jde. Já jako hráč bych teďka nechtěl dostat stopku na čtyři zápasy," dodal bývalý fotbalista.

Více k derby rozebírá Fotbal fokus podcast:

A pokračuje: "On s tím musel počítat. Chtěl bych radši hrát fotbal. A to tam od Bořila nebylo. Krejčí je v tomhle snadný terč, oba jsou lídři. A teď budou chybět. Krejčí se jen nechal vyprovokovat, Bořil to zahájil. Já bych z pohledu fotbalisty červenou nechtěl, chtěl bych hrát fotbal."

Pro Slavii je podle něj nicméně pozitivní, že Václav Jurečka proměnil třetí penaltu v řadě: "Že si jí vzal v derby, je strašně důležité. Fotbalu se moc nehrálo, penalta mohla být zcela klíčová, mohla rozhodnout, on ji proměnil naprosto suverénně. Je to otázka formy, ještě v ní není, jakou by potřeboval národní tým, ale on je pro mě rozdílový hráč a je si toho vědom i realizační tým. Penalta jasná," uvedl Kobylík v pořadu Dohráno Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Lukáš Haraslín v závěru srovnal z penalty poté, co zahrál rukou ve vápně Igoh Ogbu. "Ruku viděli všichni, až na rozhodčí. Nebo nenašli koule ji písknout hned. Rozhodčí měl ruku vidět, stál správně. I pomezní ji měl vidět. On je přeci na té lajně. Vidím tam trochu alibismus, že si není jistý. Za mě ji měl písknout hned."

Ogbu měl podle někdejšího záložníka Olomouce stát víc čelem k centru. "Ano, chyba, ale nic extrémního. Prostě okamžik. A rozhodčímu Szikszayovi se to vymklo z rukou. Nasadil laťku nízko, na začátku si neudělal pořádek, proto se to derby pak takhle rozjelo."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články