Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Kobra se vrací, Plzeň potvrdila jeho příchod. Ondrášek se dohodl kvůli rodině na konci v Dallasu

Výrazná posila do útoku. Fotbalisty Plzně doplní reprezentační útočník Zdeněk Ondrášek, který míří na západ Čech z Dallasu, potvrdily to už oba kluby. Jednatřicetiletý český reprezentant podstoupí v úterý zdravotní prohlídku a poté se oficiálně stane hráčem Viktorie.

Ondrášek působil v Dallasu, který hraje zámořskou MLS, od přelomu let 2018 a 2019. Texaský celek jeho odchod do Plzně potvrdil v neděli, Západočeši až o den později. Hráč s přezdívkou "Kobra" rozhodl vrátit do rodné země kvůli rodině.

"Rodina je číslo jedna. Pokud jde o ni, jde všechno stranou. Musel jsem se rychle rozhodnout a já se rozhodl. Postavil jsem rodinu před fotbal. Rád bych všem tady poděkoval: v klubu, jeho okolí i ve městě," uvedl na webu Dallasu Ondrášek.

Díky dobrým výkonům si vloni vysloužil premiérovou pozvánku do české reprezentace a hned při prvním startu coby střídající hráč zajistil vítězným gólem nečekanou domácí výhru 2:1 nad Anglií v evropské kvalifikaci. Za národní tým má na kontě čtyři zápasy.

V české lize naposledy působil před více než osmi lety, kdy odešel z Českých Budějovic. Poté hrával za norské Tromsö, Wislu Krakov a Dallas. V české lize má na kontě 81 startů a 22 gólů. V plzeňském útoku doplní dvojici Jean-David Beauguel a Tomáš Chorý.

"My se ke všemu vyjádříme v následujících hodinách. Myslím, že během zítřejšího dopoledne od nás všechny informace dostanete. Trenér (Adrian Guľa) to nebude bezprostředně po zápase komentovat," řekl tiskový mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík po ligovém utkání s Mladou Boleslaví.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články