Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Klusáček se vrací k Bohemians 1905. Na lavičce nahradil Haška

V roce 2014 Klokany zachraňoval, teď bude mít za úkol vytáhnout Bohemians 1905 výš, daleko od sestupových pozic. Luděk Klusáček byl po odvolání Martina Haška jmenován novým trenérem Pražanů a smlouvu podepsal do konce sezony.

Trenér Luděk Klusáček
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Dvaapadesátiletý Klusáček vedl Pražany už na jaře 2014, kdy nahradil Jozefa Webera. Bohemians tehdy dovedl k záchraně v nejvyšší soutěži, ale po konci ročníku kontrakt neprodloužil. "Už při svém odchodu v roce 2014 jsem si přál se do Bohemky jednou vrátit. Ta nabídka nyní přišla a jsem velmi rád, že jsem opět tady," řekl Klusáček, který v roce 2000 ukončil ve vršovickém klubu hráčskou kariéru.

"Za Bohemku můžu říct, že Luděk byl pro nás kandidát číslo jedna a jsme spokojeni, že jsme se domluvili celkem rychle," uvedl sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Je nám líto, video expirovalo.
Klusáček: Primárním cílem je záchrana

Vedení Bohemians odvolalo Haška v úterý kvůli neuspokojivým výsledkům. "Klokani" nevyhráli v lize čtyřikrát po sobě a ve třetím kole domácího poháru vypadli s třetiligovým Chlumcem nad Cidlinou.

Tým z Vršovic je po 12 kolech soutěže na 11. místě. Od první barážové příčky ho dělí bod. Pražanům se nedaří zejména na hřištích soupeřů. Zatímco v Ďolíčku v pěti zápasech neprohráli a připsali si zde 11 z celkových 12 bodů, venku prohráli šest ze sedmi utkání.

Klusáček po záchraně "Klokanů" dělal v Kataru SC asistenta Ivanu Haškovi, s nímž už předtím spolupracoval ve stejné funkci ve Spojených arabských emirátech a Saúdské Arábii. Česká dvojice ale v klubu z Dauhá vydržela jen tři měsíce a úvodní dvě kola katarské ligy.

Od prosince 2014 do září následujícího roku působil Klusáček v tehdy prvoligové Jihlavě. Po konci působení na Vysočině byl bez angažmá.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články