Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Klusáček po triumfu nad Teplicemi: Tohle vítězství bylo hodně cenné, můžeme pomýšlet i výš

Výsledek 4:0. Krásný, a navíc velmi hodnotný. Trenér fotbalistů Bohemians 1905 Luděk Klusáček si vysoké výhry nad Teplicemi v prvním ligovém zápase po koronavirové pauze hodně cení. Pražanům díky triumfu chybí tři body na desátou Olomouc, která je na poslední příčce znamenající start v nadstavbové skupině o Evropu. Podle Klusáčka mužstvo ve skrytu duše doufá, že po základní části může skončit na tomto místě.

Luděk Klusáček v zápase proti Teplicím
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Jsme rádi, protože toto vítězství je hodně cenné. Může nám dát klid pro zbytek sezony z hlediska spodku tabulky. Pokud zvládneme následující zápasy, můžeme pomýšlet i výš, což bylo naším cílem," řekl Klusáček.

Do konce základní části schází pět kol. "Ve skrytu duše máme pořád, že šance je, i když chvilkami to vypadalo, že odstup je velký. Ono to ale trošku zkresluje, protože máme doma ještě hodně zápasů a v tabulce pravdy na tom nejsme špatně. Myslím si, že je reálnější o to zabojovat, a uděláme všechno pro to, abychom se o to pokusili," uvedl třiapadesátiletý kouč.

Klokani proti Teplicím vyhráli oba poločasy 2:0. "Přestože vstup do zápasu jsme neměli úplně nejlepší, tak se nám podařilo potrestat dvě chyby soupeře a dostali jsme se do zápasu na 2:0. Pak už se nám to dařilo držet. Vítězství vypadá jednoznačně, ale ve druhé půli jsme měli i štěstí, protože už to nebylo takové, nicméně se nám podařilo vedení zvýraznit," prohlásil někdejší trenér Jihlavy.

Ďolíček v obležení umí pomoci

Bohemians se mohli opřít i o podporu diváků, protože kvótu 300 lidí na stadionu zaplnili také VIP permanentkáři. Mezi fanoušky nechyběl ani herec Ivan Trojan. Další příznivci sledovali duel z balkonů, oken a střechy a jeden dokonce ze stromu.

"Chtěl bych poděkovat i těm málo divákům, kteří měli šanci přijít do Ďolíčku, protože i přesto, že stadion nebyl naplněný tak, jak jsme zvyklí, vytvořili nám atmosféru, povzbuzovali a hráčům to určitě pomohlo. Díky nim jsme tady silní," upozornil Klusáček na fakt, že Pražané nasbírali 25 z celkových 30 bodů v Ďolíčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplické ohlasy po utkání s Bohemians

Podle něj se na mužstvu projevilo i šest přípravných duelů, které klokani před restartem sezony sehráli a v nichž nenašli přemožitele. "Chtěl jsem hrát hodně zápasů, protože jsou nejlepším ukazatelem toho, jak na tom hráč je. Žádný trénink to nenahradí, všechno je v zápasech, i když to jsou jenom přáteláky. Proto jsme jich hráli tolik. Věřím, že nám to pomohlo," konstatoval bývalý hráč Bohemians, Benešova a Liberce.

Místo dosavadní brankářské jedničky Patrika Le Gianga nastoupil v lize poprvé od srpna Roman Valeš. "Oba brankáři podávají vyrovnané výkony. Rozhodovali jsme se na základě momentální výkonnosti a 'Vali' to tím výkonem v dnešním zápase potvrdil. Povedlo se mu udržet čisté konto, takže jsme rádi," těšilo Klusáčka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články