Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Klokany povede do nové sezony Pivarník

Praha - Novým trenérem fotbalistů Bohemians 1905 se stal Roman Pivarník. Na lavičce pražského týmu nahradí Luďka Klusáčka, který skončil po uplynulé sezoně navzdory záchraně v první lize. Pivarník naposledy působil v loňském roce v Olomouci, v Ďolíčku podepsal smlouvu do konce příští sezony.

Trenér Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Bohemka je velký pojem, takže jsem rád, že jsem tu nabídku dostal, a hned jsem ji přijal. Člověk ligu sleduje a zná historii a současnost Bohemky, takže musím říct, že se nebylo o čem rozmýšlet," uvedl Pivarník na webu Bohemians.

Sedmačtyřicetiletý kouč vedl Sigmu do května 2013, čtyři kola před koncem sezony byl odvolán kvůli neuspokojivým výsledkům. Rodák z Košic předtím trénoval druholigovou Jihlavu, slovenský Prešov či saúdskoarabský Dahran. Pivarník také působil v roli asistenta v Rapidu Vídeň, kde jako záložník odehrál tři sezony a radoval se z mistrovského titulu.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisty Bohemians 1905 povede Pivarník

Nejbližším Pivarníkovým plánem je vytvoření ideálního týmu pro novou sezonu. "Se (sportovním ředitelem) Tomášem Požárem musíme hodně zapracovat na vyhledání konkrétních typů hráčů, abychom se co nejméně zmýlili a dokázali vhodně doplnit stávající mužstvo," prozradil bývalý hráč Dukly Praha či Olomouce.

Klusáček přišel k Bohemians v polovině března, kdy po třech prohraných jarních kolech nahradil odvolaného Jozefa Webera. Mužstvo převzal na posledním místě tabulky se čtyřbodovou ztrátou na záchranu. "Klokany" přesto v nejvyšší soutěži udržel, v konečné tabulce s nimi obsadil 14. místo s bodovým náskokem na sestupové pásmo. Po sezoně však Klusáček neprodloužil smlouvu a odešel dělat asistenta Ivanu Haškovi do Kataru.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články