Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Klokani budou mít jistotu domova v Ďolíčku černou na bílém

Praha - Praha 10 se dohodla s Bohemians 1905 na nájemní smlouvě na 20 let na stadion Ďolíček za jednu korunu ročně. Smlouva začne platit, až městská část stadion získá. Praha 10 tímto krokem chce deklarovat, že nemá zájem stadion zbourat, jak v minulém týdnu tvrdil primátor Tomáš Hudeček. Magistrát smlouvu považuje za irelevantní a dál chce jednat o odkoupení stadionu.

Stadion Bohemians v Ďolíčku
zdroj: ČT24

"Mimořádná rada Prahy 10 schválila, co jsme připravovali od léta. Nájemní smlouva je na 20 let za korunu za rok. Ta smlouva vejde v platnost, jakmile se stadion stane majetkem Prahy 10," řekl starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík. "To jasně dokazuje, že prohlášení pana primátora byl nesmysl. Nikdy jsme neměli zájem stadion bourat," dodal.

Navrženou smlouvu schválilo i představenstvo fotbalového klubu. "Je vzájemně výhodná a na 20 let stabilizuje náš klub. Pracovalo se na ní dlouho, bylo několik variant, nyní je však vše připraveno k podpisu. K tomu jen teď nemůže dojít, protože se z toho všeho stalo politikum," doplnil předseda představenstva vršovického klubu Dariusz Jakubowicz.

Praha 10 chce pozemek pod stadionem získat výměnou za sousední parcelu, která patří hlavnímu městu. Stadion a pozemek je oceněn na 109 milionů, stavební parcela hlavního města na 60 milionů. Rozdíl má firmě doplatit radnice.

Podle prohlášení magistrátu z minulého týdne však chce Praha 10 Ďolíček zbourat. Vyplývá to prý z posudku ceny pozemků pod stadionem, který chce radnice v rámci výměny získat od firmy Bohemians Real. Magistrát chce směnu zastavit a pozemky pod stadionem vykoupit přímo od majitele.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články