Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

"Klokan" Pokorný: Fanouškům jsme hodili kudlu do zad

Ještě v posledním kole základní části mysleli fotbalisté Bohemians na postup do skupiny o Evropu, po domácí porážce 1:4 s Příbramí jsou ale dvě kola před koncem nadstavby na barážové pozici. Podle obránce klokanů Lukáše Pokorného touto porážkou hodili Bohemians svým fanouškům kudlu do zad.

Lukáš Pokorný
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Tlak je enormní, poprvé v celé sezoně jsme mohli hrát uvolněně, ale tímhle zápasem jsme se dostali do ještě větších problémů. Asi je to nějaký symbol sezony, že až do konce to musí být v tlaku. Pevně doufám, že se tomu ještě vyhneme," řekl pětadvacetiletý Pokorný.

Neúspěch museli příznivcům v "kotli" vysvětlit. "Vždycky po zápase jdeme poděkovat fanouškům. Teď to bylo jiné v tom, že chtěli, abychom byli u nich a vyříkali si to. Měli něco na srdci. Nedivím se jim, dostali jsme doma čtyři góly v záchranářském souboji, který jsme měli zvládnout. Nedivím se jim, že nám dali najevo nespokojenost," konstatoval liberecký odchovanec.

"Jak si na nás vylili srdce a nějakou zlost, tak nám stejně pak popřáli štěstí do zápasu v Karviné. Stojí za námi. Emoce ve fotbale musí být. Dneska jsme jim hodili kudlu do zad," uvedl Pokorný, který je v Bohemians na hostování do konce sezony ze Slavie.

"Klokani" otevřeli skóre už ve druhé minutě, ale poté převzala otěže zápasu Příbram. "I na jejich hráčích jsem viděl, že to jimi otřáslo. Gól nám paradoxně ublížil, možná přišel strach o výsledek. Místo, aby nás uklidnil, dostal nás dolů. Poločas jsme mohli prohrát 1:4 a nikdo by se nedivil. Nevím, co se tam stalo. Je to kolaps. Nevím, jak to jinak říct," prohlásil Pokorný.

Vršovický klub dělil krůček od účasti ve skupině o Evropu. V posledním kole základní části však remizoval na hřišti Slovácka 1:1 a spadl do skupiny o záchranu.

"Kdyby nám před dvěma třemi týdny někdo řekl, že teď budeme v téhle situaci, nevěřil bych tomu. Na Slovácku jsme měli šanci dostat se do boje o poháry a tam nám to strašnou smůlou uteklo. Podle mě by nás to nemělo poznamenat, ale v následujících třech zápasech jsme udělali dva body s týmy, které byly za námi," poznamenal Pokorný.

"Je to paradox. Viděli jsme se ve skupině, kde budeme hrát zápasy bez stresu a ještě s možností dostat se do pohárů. Místo toho jsme ve skupině o záchranu, kde jsme měli náskok, který jsme prohospodařili, a jsme na baráži," řekl bývalý hráč Montpellieru.

"Je to zvláštní. Fotbal je takový, že si člověk myslí, že je všechno v pohodě, a najednou bum bum, je baráž. Máme před sebou dva zápasy, zbraně určitě neskládáme," dodal Pokorný. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články