Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kliment zkusí kariéru restartovat na Slovácku. Bude velkým přínosem, zní z týmu

Slovácko je v plné přípravě na jarní část ligové sezony a v týmu kouče Martina Svědíka se během ní pokusí oživit kariéru, kterou poznamenala řada zranění, někdejší útočník Jan Kliment. Svého času byl považován za velký talent tuzemského fotbalu.

Je nám líto, video expirovalo.
Někdejší talent Kliment se vrací na Slovácku

V roce 2015 byl Jan Kliment se třemi góly nejlepším střelcem domácího mistrovství Evropy hráčů do 21 let, což mu vyneslo angažmá v bundesligovém Stuttgartu.           

Po roce odešel na dvouleté hostování do Bröndby Kodaň, kariéru mu ale zabrzdilo vážné zranění kolene, kvůli němuž podstoupil dvě náročné operace.

"Úplný restart byl před nějakým půlrokem, kdy jsem najel do přípravy s B-týmem Stuttgartu, takže nějaký půlrok jsem něco odehrál, ale asi to tak nějak bude. Přece jen je to první liga oproti páté, takže určitý restart to je," říká Kliment.

Jan Kliment slaví gól v dresu Bröndby
zdroj: twitter.com/Brøndby IF‏

Slovácko v zimě přišlo o podhrotové hráče, protože Ondřej Šašinka se vrátil z hostování do domovského Baníku Ostrava, objev závěru podzimu Patrik Hellebrand přestoupil do Slavie.

Právě jejich pozici by měl zaujmout šestadvacetiletý útočník. "Honza v zahraničí nasbíral zkušenosti. Myslím si, že když bude zdravý a dobře se připraví, tak bude velkým přínosem," doufá Svědíkův asistent Michal Šmarda.

O odchovance Jihlavy byl zájem také v Nizozemí, pro Klimentův návrat domů ale rozhodly i mimofotbalové důvody. "Budu blíž domovu. Nějaký osobní život mám, očekáváme rodinu, takže to mi teď taky přijde vhod," dodává Kliment.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články