Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Klíčový hráč Sparty Dočkal musel na druhou operaci, jeho návrat na trávník je daleko

Měl být největší posilou Sparty, zatím však do hry téměř nezasáhl. Bořek Dočkal je dlouhodobě zraněný a nyní se rozhodl podstoupit druhou operaci Achillovy šlachy. Jeho návrat na trávník je tak zatím ve hvězdách, na podzim to však určitě nebude.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Dočkalova absence bude dlouhodobá, jak uvedla Sparta, návrat do tréninkového režimu zatím nebyl stanoven a bude se odvíjet od další léčby.

Trenér Václav Jílek s ním ale na podzim s největší pravděpodobností nepočítá. V takovém případě by Dočkal mimo jiné přišel také o zbývající část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy.

Lékařský tým vyhodnotil další zákrok v oblasti achilovky jako nezbytný a Dočkalovi ho doporučili. Operace klíčového záložníka letenského klubu, který odehrál na jaře za Spartu pouze tři zápasy, proběhla bez komplikací.

Jak to vypadá se Spartou před startem ligy? Více ve Fotbal fokus podcastu:

První zákrok u achilovky měl za sebou Dočkal už v květnu. "Jeho zranění mělo degenerativní tendenci, proto jsme se rozhodli pro tuto formu řešení," uvedl tehdy lékař Miroslav Sinkule.

Přitom se předtím zdálo, že Dočkalovy problémy ustávají, a trenér Jaroslav Šilhavý s ním dokonce počítal na kvalifikaci o mistrovství Evropy 2020 proti Anglii. Kapitán národního týmu Dočkal ale tehdy nestihl doléčit zranění lýtkového svalu, kvůli němuž chyběl v sestavě Sparty i předtím proti Olomouci.

"Věřili jsme tomu, že se Bořek dá do pořádku, ale bohužel se tak nestalo. Bořek říkal, že to není dobré, že to raději necháme být, abychom mu ještě víc neublížili," prohlásil v březnu Šilhavý.

Dočkal se zranil krátce po únorovém návratu do Sparty z čínského celku Che-nan Ťien-jie, z nějž naposledy hostoval ve Philadelphii.

Kouč Jílek se tak každopádně na startu ligy musí vyrovnat s řadou absencí. Na marodce jsou právě vedle Dočkala dlouhodobě také obránce Filip Panák a trojice útočníků Matěj Pulkrab, Václav Kadlec a Václav Drchal. Nejblíže návratu je podle Jílka útočník Pulkrab.

"Ten má reálnou šanci vrátit se v závěru podzimu. U ostatních mám pocit, že je na podzim k dispozici mít nebudeme," uvedl Jílek, kterému v úvodu soutěže, která startuje už v pátek, budou nejspíš chybět také Uroš Radakovič s kapitánem Martinem Frýdkem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články