Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Klíčové je setrvání Hilála. Na podzim jsme ale viděli jen jeho vývar, řekl Hašek a vyhlíží posily

Po podzimu byl nespokojen se stopery, což se vyřešilo nákupem dvou nových hráčů. Trenéra Bohemians Praha 1905 Martina Haška ale trápí i další věci. Potřebuje najít náhradu ve středu zálohy za syna Martina a rád by získal dalšího hrotového útočníka. Jako klíčové ale zatím vidí setrvání Júsufa Hilála, který po přestupu do Slavie zůstane v Ďolíčku na hostování. Musí být ovšem zdravý.

Trenér Bohemians Praha 1905 Martin Hašek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Pro nás největší posilou bude Júsuf, pokud bude zdravý a bude schopen trénovat a hrát. Na podzim to často nebylo, a proto hrál jen vývar z Júsufa," řekl Hašek.

Přesto Hilál svými výkony zaujal Slavii, která ho koupila a nechala v Bohemians na hostování. "Udělali jsme zajímavý obchod se Slavií, ale zatím nám Júsuf neodevzdal to, co v něm je. Pokud to odevzdá na jaře, tak to bude pro nás největší posila," mínil Hašek.

Odmítl spekulace, že s jistým přestupem do Slavie se Hilál bude šetřit. "To je pro mě nepředstavitelné. Spíše očekávám, že do toho šlápne, aby byl připravený ve Slavii uspět," řekl.

V Hilála má takovou důvěru, že dokonce během svátků vyrazil na rodinnou dovolenou právě do Bahrajnu, aby ho tam mohl sledovat během přípravy národního týmu. "Byla to pracovní dovolená s rodinou. Sledoval jsem tam zápasy. Bohužel v zápase s Koreou musel brzy po příchodu na trávník střídat, protože dostal velkou ránu. Pak zas měl individuální plán. Teď v sobotu nastoupil jen na osm minut, takže to s ním není ideální. Ale doufám, že se dá do kupy a přijede v dobrém rozpoložení nám pomoct," dodal Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
Bohemians posílili hlavně obranu. Další tváře jsou ale na cestě

Pro jistotu se ale s vedením klubu snaží sehnat dalšího hrotového útočníka, aby měl k Hilálovi náhradu, jelikož další útočník Lukáš Juliš stále zápasí se zdravotními problémy. K dispozici tak už má spíše rychlostní typ útočníka Jakuba Nečase a mladého odchovance Matěje Koubka.

"Poohlížíme se všude, ale není jednoduché přivést hráče, jako jsou (současný hráč Sparty Benjamin) Tetteh a Júsuf. To se může povést jednou za 20 let, a některým klubům se to nemusí povést vůbec. Máme něco v hledáčku, i něco docela zajímavého pro fotbalového fajnšmekra. Ale to je hráč na pozici deset. My potřebujeme především klasickou devítku," řekl Hašek.

Na podzim patřili Bohemians s 18 góly v 19 zápasech k nejhorším. Hašek však chce ofenzivu zlepšit už od obrany, proto přivedl nové stopery Hůlku a Pokorného.

"Na stoperech naši hráči nepodávali dobré výkony dozadu ani dopředu. To znamená v konstruktivní rozehrávce. Čekám od nich zlepšení defenzivy, vytlačování a zkrácení hřiště, což nám umožní vytvářet větší tlak. A také rychlejší rozehrávku. To by nám mělo umožnit dostávat se více do koncovky, což může znamenat více gólů," uvedl kouč Bohemians.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články