Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kisel si zahraje proti Liberci a pak definitivně končí

Praha - Kapitán fotbalistů Slavie Karol Kisel po pondělním závěrečném utkání podzimní ligové sezony proti Liberci ukončí aktivní kariéru. Spekuluje se, že by Kisel ve Slavii měl pokračovat jako funkcionář. "Jsem rozhodnutý úplně jasně, je to můj poslední zápas. Uzrávalo to ve mně delší dobu, ale definitivně jsem se rozhodl až nyní," řekl šestatřicetiletý slovenský záložník.

Kisel byl připravený ukončit kariéru už delší dobu. "Chtěl jsem hrát do té doby, dokud z toho budu mít radost. Myslím si, že teď je ten správný čas skončit. S tím, že mám jasnou perspektivu, co budu dál dělat."

Spekuluje se, že by se mohl starat o sportovní úsek pražského klubu společně s Igorem Kornějevem, zástupcem ruského investora, který má v blízké době do Slavie majetkově vstoupit.

Kisel je rád, že se může rozloučit s kariérou právě v duelu s Libercem, kde působil v letech 2003 až 2005. "Vyšlo to opravdu dobře, že hrajeme zrovna s Libercem, kde jsem zažil dva krásné roky. Na to angažmá mám spoustu vzpomínek. Nebyl bych vůbec proti, kdyby i tento zápas byl podobně emotivní jako ten na jaře, včetně našeho vítězství," uvedl Kisel.

Se svou kariérou je spokojený. "Jsem moc šťastný, že jsem prožil kariéru, ve které se mi splnilo takřka všechno, co jsem chtěl. Jsem moc rád, že jsem to všechno mohl zažít, nabral jsem neskutečné množství zkušeností, které budu chtít využít ve svém dalším životě, který beru zase jako novou velkou výzvu. Proto končím už teď, i když bych mohl ještě dále hrát. Myslím si, že je čas posunout se zase dál," dodal Kisel.

Slovenský záložník prošel v české lize týmy Bohemians 1905, Liberce, Spartou a Slavií. Prožil také povedené angažmá v Sydney. V české lize odehrál 278 utkání a vstřelil 49 gólů. Připsal si také 25 startů za národní mužstvo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články