Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Ke Spartě patří trofeje, říká Šural. Rád by si v jejím dresu zahrál LM

Praha – Ačkoliv Josef Šural na začátku fotbalového jara přestoupil do Sparty, evropské poháry si s ní ještě neužil. Byrokratická překážka ho mrzí, na druhou stranu je pro něj motivací k tomu, aby Spartě pomohl do pohárů příští sezonu. "Všichni sní o Lize mistrů," říká novopečený Pražan, který však na své předchozí angažmá v Liberci vzpomíná velmi rád.

Aby také na Liberec v dobrém nevzpomínal, zažil v něm opravdu intenzivních pět let. "Bylo to krásné, každý rok jsme se dostali do pohárů, čtyři a půl roku a každý půlrok byl něco. Hráli jsme nahoře, pak zase najednou o sestup, tedy každá sezona byla něčím zajímavá," vzpomíná.

Nyní ale kope za Spartu. A jeho přestup se rodil poměrně dlouho. "Už jsem to chtěl mít co nejdříve za sebou, mediální tlak byl velký. Chtěl jsem jít samozřejmě do zahraničí, každý to chce zkusit, ale nejlepší nabídka přišla ze Sparty a já jsem rád, že jsem ji přijal. Vytvořili mi skvělé podmínky ke zlepšování se a k tomu něčeho dosáhnout."

V týmu našel i staré známé, například z reprezentace, ale i z mládí. "Našel jsem tam spousty kamarádů. Nerad bych jmenoval, určitě bych na někoho zapomněl, ale alespoň Lukáš Mareček, s tím jsme snad od páté třídy. Chodili jsme spolu na tu samou školu, pak na střední, hráli jsme spolu od přípravky," vzpomíná Šural.

Je nám líto, video expirovalo.
V Liberci se Šuralovi líbilo, ale teď už chce trofeje se Spartou

Šural chce konečně hrát poháry ve sparťanském

Kvůli tomu, že hrál na podzim ve stejném ročníku evropské poháry za Liberec, nemohl v nich na jaře nastoupit za Pražany. "Bohužel tak jsou pravidla nastavená, mně se to samozřejmě nelíbí, ale nedá se s tím nic dělat. Je to nepříjemné, celý tým se připravuje na zápas a já zatím individuálně trénuju. Není to ono, nejsem pak tolik s týmem a pak mi to chybí," říká.

Avšak o to větší má motivaci Spartě další rok v pohárech "vykopat". "Doufám, že už budu moct hrát poháry. A ke Spartě patří trofeje, takže získávat jich co nejvíc. Všichni také sní o tom zahrát si Ligu mistrů, tam to asi všechno směřuje," potvrzuje dlouholeté a často nenaplňované ambice sparťanů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články