Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kdo lže? Urážel Neves, nebo Uhrin?

Praha – Po pondělním utkání Slavie s plzeňskou Viktorkou se mezi oběma kluby zažehla ostrá slovní přestřelka. Podle Slavie měl trenér Plzně Dušan Uhrin rasisticky pokřikovat směrem k Fernandu Nevesovi. Plzeňští ale vrací úder. Prý to byl právě přemotivovaný domácí bek, kdo chtěl napadnout kouče Viktorky a ten žádá po pražském klubu omluvu. Na čí straně je pravda? Krom samotných aktérů by to měl vědět i čtvrtý rozhodčí utkání, který konfliktu bezprostředně přihlížel. Ani jeden z klubů se však nemá k tomu podat podnět k disciplinární komisi a celá aféra tak dost možná vyšumí do ztracena.

Sport
zdroj: ČT4

Trenér Slavie Pastoor na pozápasové tiskové konferenci řekl, že má od hráčů informace, že měl Uhrin směrem k Nevesovi po jeho faulu na plzeňského záložníka Tomáše Hořavu rasistické poznámky. Podle deníku Sport se mělo jednat o nadávku "prase z Afriky".

K incidentu došlo v 62. minutě zápasu, kdy se po faulu Nevese na Hořavu strhla před plzeňskou střídačkou mela a Neves se pustil do slovní přestřelky s Uhrinem. Celý spor měl vyústění i po zápase při odchodu týmů z trávníku, kdy obránce z Kapverdských ostrovů museli odtáhnout do kabiny spoluhráči.

Plzeň chce omluvu, Slavia už nechce nic komentovat

To však Plzeň striktně odmítá. "Během utkání ani po něm se trenér Dušan Uhrin neuchýlil k jakýmkoliv urážkám hráčů Slavie, tím méně pak k výrokům s rasistickým podtextem. Jsme přesvědčeni, že naše závěry potvrdí také přítomné kamery České televize, potažmo pak výpověď čtvrtého rozhodčího," uvedl v prohlášení generální ředitel Plzně Adolf Šádek.

Podle něj jde o lež, proto chce, aby se Pastoor za své obvinění Uhrina omluvil. "Pokud tomuto požadavku nebude vyhověno, bude vedení plzeňského klubu zvažovat další kroky vedoucí k naprostému očištění jména Dušana Uhrina i jím vedeného mužstva," dodal Šádek. Přesto Plzeň nehodlá dávat podnět disciplinárce.

Je nám líto, video expirovalo.
Lže Uhrin nebo Neves? Kdo urážel koho?

Slavia chce spoléhat na standardní řízení FAČR a odmítá celou věc více komentovat. "Domníváme se, že FAČR má dostatek standardních nástrojů k tomu, aby celou záležitost řádně prošetřila. My se budeme soustředit na důležité zápasy, které nás v závěru sezony čekají, a nehodláme plýtvat energií v mediálních přestřelkách. Proto se k této záležitosti nebudeme dále vyjadřovat," uvedla Slavia v prohlášení.

FAČR čeká, až Slavia vznese podnět k prošetření

Jenže v zápise o utkání není o údajném konfliktu ani zmínka a fotbalová asociace se tak případem nebude sama od sebe zabývat. "Fotbalová asociace se může spoléhat maximálně na to, pokud nějaký tým vznese podnět k prošetření. A to Slavia dosud neudělala, pokud má obvinění, měla by to prokázat," prohlásil mluvčí FAČR Ondřej Lípa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články