Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kauza o Kordulovu omluvu nekončí. Berbr a Damková podali ústavní stížnost

Ústavní soud přezkoumá rozsudek, podle kterého se bývalý fotbalový rozhodčí Antonín Kordula nemusí omlouvat místopředsedovi Fotbalové asociace ČR Romanu Berbrovi a bývalé šéfce komise rozhodčích Dagmar Damkové. Oba neúspěšně žádali u soudů satisfakci za prohlášení zmíněného arbitra v médiích. Tentokrát podali ústavní stížnost.

Dagmar Damková (vlevo) a Roman Berbr
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Kordula v roce 2015 dle žaloby naznačil v médiích, že rozhodčí ve skutečnosti neřídila Damková, ale její partner Berbr, který k tomu neměl kompetence. Přidali se i další kritici a také na ně Berbr s Damkovou podali žaloby.

V případě Korduly Okresní soud v Hodoníně rozhodl, že se omlouvat nemusí, protože v médiích vystupoval sám za sebe, jeho vystupování bylo kultivované a nebylo ničím urážející. Rozsudek loni v září potvrdil odvolací Krajský soud v Brně a nedávno také Nejvyšší soud.

Okresní soud Brno-venkov v listopadu zamítl také žalobu Berbra a Damkové na rozhodčího Radka Kociána. Ani on se nemusí omlouvat za to, že na podzim roku 2015 v otevřeném dopise adresovaném tehdejšímu předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi podpořil jiného sudího Libora Kovaříka. Uvedl, že Berbr prostřednictvím své partnerky Damkové ovládá a ovlivňuje rozhodčí, zastrašuje je a ponižuje. Informace se pak objevily v médiích.

Kromě Korduly a Kociána požadují Berbr s Damkovou u soudů omluvu také od Kovaříka, který aféru odstartoval, nebo od bývalého reprezentanta Ladislava Vízka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články