Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kat Plzně Poznar: Je to pohádka, ale machrovat můžeme jen do půlnoci

Plzeň - Stejně jako loni i letos vstoupil Zlín do nové sezony fantasticky. Po čtyřech kolech mají Ševci na svém kontě deset bodů a vedou ligu. Svůj parádní úvod korunovali překvapivým vítězstvím v Plzni, kde vyhráli 2:0. A o jednu z branek se postaral i zlínský kapitán Tomáš Poznar.

"Je to opravdu cenná výhra, ale řekli jsme si, že machrovat budeme jen do půlnoci. Zítra zas dáme hlavy dolů a bude pokora. Jedna vlaštovka jaro nedělá. Za týden nás čeká zase těžký soupeř, takže když budeme namachrovaní, tak tvrdě narazíme," řekl Poznar.

Sám byl klíčovou postavou utkání, když přes něj Zlín zakládal nebezpečné protiútoky a právě Poznar i jeden z nich ve 36. minutě zakončil v úvodní branku zápasu. "Devadesát procent toho gólu ale patří Diegovi Živuličovi, který to tam skvěle zatáhl. Odvedl tam velmi dobrou práci," chválil spoluhráče vysoký útočník.

Na startu sezony by nevěřil, že Zlín bude mít po čtyřech kolech na kontě deset bodů, když hrál s Příbramí, Libercem, Slavií i Plzní. Zvláště po nevydařeném jaru, během něhož tým Bohumila Páníka ani jednou nevyhrál a získal jen šest bodů.

"Když jsem se díval na rozlosování, tak jsem doufal, že se po tom jaru alespoň chytneme a uděláme nějaký bod. Že teď máme deset bodů, je trochu pohádka. Je třeba ale vyčistit hlavy a jet dál," zopakoval Poznar.

Návrat k dobrým výkonům z loňského podzimu přisuzuje znovunalezení osy týmu, která na jaře chyběla. "Vrátil se Živulič, který ovládá střed pole a i dnes přehrával plzeňské hráče. Lukáš Holík mi zas připomíná Železníka. Máme zpět tu osu, která tu byla loni," mínil sedmadvacetiletý útočník.

Klíčovou postavou Zlína je však on, což nepřímo potvrdil i trenér Páník. "Poznar na sobě tvrdě pracuje, běhá pravidelně dvanáct kilometrů na zápas, svádí spoustu soubojů, a navíc dává góly. Byl o něj v létě zájem, ale nakonec jsme se domluvili. On je vzdělaný kluk, netrucuje a dál maká. Věřím, že se v budoucnu posune ještě dál," prohlásil zlínský kouč.

"Spíš běhám tak jedenáct kilometrů. Dvanáct mám pravidelně na Slavii, tam je asi větší hřiště," reagoval s úsměvem Poznar. "Tady budu mít asi taky hodně, protože jsem opravdu dost unavený, ale stálo to za to," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články