Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kat „klokanů“ Matoušek snil o hattricku. Snad příště, doufá

Na Bohemians platí Matoušek. Jednadvacetiletý útočník Slavie začal hostování v Jablonci dvěma góly, jimiž na úvod nového ročníku ligy pražský celek sestřelil. Jan Matoušek dal dva góly Bohemians i před rokem ještě v dresu Příbrami při vítězství 4:2 a do jejich branky se trefil jednou i v Ďolíčku v nadstavbové části ligy.

Jan Matoušek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Z dvanácti gólů, které v lize dal, jich pět dal proti Bohemians. V zápase s nimi se netrefil jen loni v září, kdy hrál ve Slavii. "Asi nemám oblíbenějšího soupeře. První ligový gól proti Bohemce, první ligová výhra, celkem pět gólů. Takže já je mám rád," řekl Matoušek.

"Asi je to tím, že hrají na tři stopery. Jsou tam větší prostory. Shrnul bych to asi takhle. I Rapid teď na soustředění hrál takhle na tři stopery a taky tam byla místa na záběhy za ně," dodal reprezentant do 21 let.

Po rozpačité přípravě prožil ideální vstup do nového ročníku ligy i nového týmu. "Je to skvělé. Já doufal, že mě to po té přípravě dokáže nakopnout do dalších zápasů. Jestli jsem si to takhle vysnil? Já chtěl hlavně vyhrát, zvládnout to vítězně. Góly byly jen nadstavba. Jsem rád, že to tam padlo už v první půli. Nebylo to povzbuzení jen pro mě, ale pro celý tým. Pomohlo nám to ten zápas zvládnout," uvedl Matoušek.

Dva góly v jednom ligovém utkání dal potřetí v kariéře. Poprvé se mu to povedlo před rokem proti Bohemians a pak ještě na závěr uplynulého ročníku proti Dukle. "Když jsem dal ty dva góly proti Bohemce poprvé, tam byl můj první ligový gól, první ligová výhra. Takže to řadím stejně vysoko jako dnes," srovnával góly Matoušek.

Skóre otevřel v 19. minutě po svém typickém úniku. Po dlouhém výhozu brankáře Vlastimila Hrubého si obhodil obránce Daniela Köstla a brejk zakončil přesně k tyči. "Já jinak gól ani snad dát nemůžu než po rychlém brejku. Byl tam skvělý výhoz od Hrubase, skočilo to o zem, dal jsem si to do běhu, přesprintoval stopera a pak už šel jen sám na bránu," konstatoval.

Pojistku přidal v 84. minutě netradičně hlavou. "Snad můj první gól hlavou. Divím se, že jsem tam byl takhle sám a dokázal to vůbec takhle trefit," řekl Matoušek.

Na premiérový hattrick už mu nezbyl čas a v závěru střídal. "Jelikož jsem to dal až v 84. minutě, pak už by to muselo jen vyplynout jedině z nějakého brejku. Bylo by to krásné dát první hattrick, ale třeba padne příště," dodal Matoušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články