Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Karviná vyztuží zálohu albánským záložníkem Qose, Slavia pouští Zeleného do Boleslavi

Karviná hlásí těsně před startem jarní části ligové sezony posilu. Do klubu přichází albánský záložník či obránce Kristi Qose. Čtyřiadvacetiletý hráč s třemi reprezentačními starty přestoupil do MFK z Ružomberoku a podepsal smlouvu na dva a půl roku. Posilu přivítala i Mladá Boleslav. Sedmadvacetiletý defenzivní univerzál Jaroslav Zelený bude ve středočeském klubu hostovat do konce sezony ze Slavie.


Kristi Qose
zdroj: MFK Ružomberok autor: Rudolf Maškurica

Qose strávil tři a půl sezony na Slovensku, kde také působil na hostování v Michalovcích. V minulém ročníku nastřílel za Ružomberok devět gólů, na podzim se střelecky prosadil jen dvakrát.

"Je to velice zajímavý fotbalista. Jakmile jsme zjistili, že se nedohodl v Ružomberoku na smlouvě, začali jsme jednat. Je to záložník, vyhovuje mu pozice takzvané šestky nebo osmičky, ale zaskočit může i na stoperu," uvedl na klubovém webu trenér předposledního týmu tabulky Juraj Jarábek.

Qose očekává, že rychle zapadne do nového prostředí. "Slovensko a Česko jsou podobné národy, s mentalitou lidí nebude problém. I v kabině bude podle mě vše klapat bez problémů. Chtěl jsem zkusit jinou soutěž a vím, že česká liga je na vyšší úrovni. Aspoň si ověřím, jak na tom jsem," uvedl hráč, který s rodiči vyrůstal v Řecku a působil tam v akademii PAOK Soluň.

Kdo sestoupí a kdo se udrží? POSLECHNĚTE SI tipy Fotbal fokus podcastu před jarní částí ligy:

Zeleného hostování v Mladé Boleslavi je už zaneseno v jeho hráčské kartě v oficiálním informačním systému Fotbalové asociace ČR. Kluby zatím transfer neoznámily.

Zelený přišel do Slavie v létě 2018 a většinou plnil roli náhradníka. V této ligové sezoně zasáhl do sedmi utkání, představil se i v Lize mistrů. Blýskl se hlavně v utkání proti Interu v Miláně (1:1), kde coby střídající hráč zaskočil netradičně ve středu zálohy a podílel se na vedoucí brance.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články