Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Karviná smetla Jihlavu a drží skvělou domácí formu

Karviná - Ani ve třetím domácím zápase si Karviná nepřipsala prohru, a co víc, připsala si zatím nejpřesvědčivější výhru v sezoně, když přejela Jihlavu 3:0. K výhře Slezané nakročili už v první půlhodině, když se trefili Budínský a Janečka, třetí branku po změně stran přidal střídající Puchel.

Slavící fotbalisté Karviné
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Karviná vstoupila do utkání lépe. Ve 12. minutě se k přímému kopu postavil Budínský a díky teči ve zdi překonal gólmana Hanuše. Domácí záložník si připsal první ligový zásah v sezoně. Hosté častěji drželi míč a vytvořili si dvě slušné šance. Zoubele ale nejprve hlavou minul a poté sám před Laštůvkou nechal slabou střelou vyniknout brankáře Karviné.

Ligový nováček ve 28. minutě opět udeřil ze standardní situace. Míč z Budínského rohu prodloužil Hošek na Janečku, který zblízka hlavičkoval přesně. Jihlavští nedokázali skórovat ani krátce po pauze. Rabušic vystihl nepřesnou "malou domů", běžel sám na Laštůvku, ale ten mu kličku přečetl a míč nohou vypíchnul.

Karviná po hodině hry přidala třetí branku, když povedenou kombinaci Janečky a Budínského zakončil náhradník Puchel dalším tečovaným pokusem. Při svém druhém utkání v nejvyšší soutěži Puchel oslavil premiérový gól.

Přestože se zápas už spíš jen dohrával, Vysočina v závěru ještě zahrozila, ale Štěpánkovu ránu vytěsnil bezchybný Laštůvka a Rabušic zblízka přestřelil. Jihlava tak prodloužila sérii bez ligového gólu na 353 minut. Naopak Karviná na svém stadionu získala sedm z devíti možných bodů. 

MFK Karviná - Vysočina Jihlava 3:0 (2:0)

Branky: 12. Budínský, 28. Janečka, 60. Puchel. Rozhodčí: Ardeleánu - Ratajová, Peřina. ŽK: Zelený - Hronek, Rosa. Diváci: 3518.

Karviná: Laštůvka - Holík, Dreksa, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský (76. Mensah), Galuška (51. Puchel) - Jurčo (85. Kovařík). Trenér: Weber.
Jihlava: Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov - Šulek (35. Ikaunieks), Urblík - Vaculík (61. Dvořák), Hronek, Zoubele (75. Štěpánek) - Rabušic. Trenér: Hipp. 

Jozef Weber (trenér Karviné): "Samozřejmě nás těší výsledek i výkon mužstva a způsob hry. Speciálně jsem rád za Lukáše Budínského, který podal výborný výkon. Prožili jsme pěkné sobotní odpoledne se vším všudy. Podali jsme slušný výkon s nulou vzadu, což mě potěšilo i směrem k Laštůvkovi, který nás dneska podržel. Průběh utkání šel za námi, vedli jsme, pak přišla trochu divoká pasáž nahoru dolů, kdy měla Jihlava dvě šance, z toho jednu velkou, a právě při ní nás Laštůvka zachránil. Kdyby to šlo do remízy, bylo by to pro nás o dost složitější. Za stavu 3:0 to z nás spadlo a všichni jsme si už užívali atmosféru na stadionu. Hráči chtěli lidi bavit, což se snad povedlo."
Michal Hipp (trenér Jihlavy): "Věděli jsme, jak bude Karviná hrát, že vnese do hry maximální bojovnost a odhodlání. O to víc mě mrzí, že jsme se jí v těchto aspektech nevyrovnali. Na přípravu jsme měli dva týdny, každý věděl, jak důležité to utkání bude, a nezvládli jsme ho. Měli jsme nějaké šance, Zoubele s Rabušicem tutovky, bohužel jsme je nevyřešili dobře a právě efektivita v zakončení nás v novém ročníku neustále provází. Uškodilo nám i odstoupení Šulka ve středu pole. Jak vnímám svou pozici? Pochopitelně nejsem naivní. Sice jsme některá utkání odehráli herně hodně slušně, ale co se počítá, jsou body. A ty nemáme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články