Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karviná se v lize uvedla divokou přestřelkou, Jablonec ji porazil 5:3

Jablonec - Osm gólů hned na úvod sezony padlo na jablonecké Střelnici - a byl u toho nováček ligy z Karviné. Slezané začali parádně, když se vedení ujali už po dvanácti vteřinách, a v poločase vedli už 3:1. Jenže Severočeši se v druhém poločase skvěle vzchopili, srovnali už do čtyř minut a nakonec i díky hattricku Tomáše Wágnera vyhráli 5:3.

Luděk Pernica
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Karviná prožila snový vstup do nejvyšší soutěže. Zelený se uvolnil na hranici pokutového území a jeho centr už po 12 sekundách poslal přesnou hlavičkou do sítě Voltr. Postaral se o třetí nejrychlejší gól historie ligy a za dvojící rekordmanů Lokvencem a Lustrinellim zaostal jen o jednu vteřinu.

Jablonec poté soupeře zatlačil a po čtvrthodině srovnal. Po přesném centru od Masopusta z pravé strany zatloukl míč zblízka do branky hlavou Wágner. Domácí pokračovali v aktivitě, jenže góly střílel nováček. První šanci ještě jablonecký brankář Valeš Jurčovi ve 25. minutě chytil, ale míč se vzápětí ke slovenskému útočníkovi odrazil zpět a ten jej poslal do odkryté branky.

Hostů se dál drželo štěstí. Domácí tlačili, ale branky dával slezský celek. Ve 40. minutě nepříliš nebezpečně vystřelil z dálky Zelený, jablonecký gólman ale chyboval, míč mu vypadl a dorážející Jurčo doklepl pod břevno.

Domácí kouč Frťala poslal do druhé půle Kubistu s Doležalem a Severočeši bleskově srovnali. Nejprve ve 47. minutě po centru z přímého kopu hlavou snížil Wágner. Za dvě minuty se vydal na útočný výlet stoper Pernica, narazil si s Wágnerem a prudkou ranou k tyči vyrovnal.

Wágner zkompletoval první hattrick tohoto ročníku v 74. minutě, kdy se po Doležalově nepovedené střele dostal sám před Pindrocha a přízemní střelou otočil stav. Tři góly dal podruhé v kariéře, poprvé se mu to povedlo před dvěma lety v dresu Mladé Boleslavi proti Teplicím.

Karviná zcela odešla a v 84. minutě inkasovala popáté, když se hlavou po Trávníkově centru prosadil Doležal. Trenérovi Karviné Weberovi tak zhořkl návrat do Jablonce, kde dlouhá léta působil. 

FK Jablonec - MFK Karviná 5:3 (1:3)

Branky: 15., 47. a 74. Wágner, 49. Pernica, 84. Doležal - 25. a 40. Jurčo, 1. Voltr. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Mehanovič, Kubista, Hybš, Beneš - Janečka, Duda, Fiala. Diváci: 2570.

Jablonec: Valeš - Nový, Pernica, Beneš, Hybš - Hübschman (46. Kubista) - Masopust (75. Díl), Mehanovič (46. Doležal), Trávník, Jiráček - Wágner. Trenér: Frťala.
Karviná: Pindroch - Janečka (78. Panák), Toml, Hošek, Eismann - Šisler - Okleštěk (54. Duda), Budínský, Zelený - Voltr - Jurčo (63. Fiala). Trenér: Weber.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články