Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karviná poprvé na jaře bodovala naplno, v záchranářském duelu udolala České Budějovice 2:1

Karviná po jedenácti zápasech znovu okusila chuť vítězství. Slezané v důležitém záchranářském duelu udolali České Budějovice 2:1 a poslali svého soupeře pod sebe na poslední místo. Čtrnáctý zůstal po remíze s Bohemians Zlín. Ševci dokázali doma smazat dvougólové manko, klokani čekají na výhru už deset utkání. Teplice doma bodovaly posedmé za sebou, když remizovaly se Slováckem 1:1. Mladá Boleslav v souboji tabulkových sousedů porazila Olomouc 2:1 a upevnila si pozici v nejlepší šestce.

Radost fotbalistů Karviné
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Karviná v úterý odvolala kouče Juraje Jarábka. Tým nováčka nejvyšší soutěže převzali dosavadní trenéři třetiligové rezervy Marek Bielan s Radimem Grussmanem.

Hrálo se o záchranu, první poločas ovšem nabídl útočné pojetí z obou stran. Do vedení se ale ve 20. minutě dostali Jihočeši.

Zkušený Ondrášek potáhl míč po křídle, odcentroval před branku, kde už měl neobsazený Suchan snadnou práci. Osmadvacetiletý záložník je se čtyřmi góly nejlepším střelcem Dynama v sezoně.

Domácí po deseti minutách vyrovnali. Čavošovu střelu stačil brankář Janáček vyrazit jen před sebe, Memič doběhl k míči včas a dorazil ho do sítě.

Úvod druhého dějství byl opatrnější. O výjimku se postaral karvinský Regáli, který po samostatné akci minul branku.

Když už vše nasvědčovalo dělbě bodů, zahrál střídající Alli ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou a sudí Všetečka nařídil pokutový kop pro domácí.

Videorozhodčí jeho verdikt posvětil, Iván ve třetí minutě nastavení penaltu s přehledem proměnil a rozhodl.

České Budějovice venku v lize už 23 zápasů po sobě nezvítězily a s pouhými dvěma body jsou tam nejhorším týmem sezony.

MFK Karviná – Dynamo České Budějovice 2:1 (1:1)

Branky: 30. Memič, 90.+3 Iván z pen. – 20. Suchan. Rozhodčí: Všetečka – Kubr, Lakomý – Zelinka (video). ŽK: Holec, Fleišman, Svozil, Boháč, Doležal, Iván – Nikl, Šigut, Sladký, Poulolo, Hellebrand. Diváci: 1862.

Karviná: Holec – Krčík, Svozil, Bergqvist, Fleišman – Moses (83. Traoré), Boháč (83. Vinícius) – Memič (75. Ražnatovič), Čavoš, Regáli (67. Iván) – Doležal. Trenér: Vlk.

Č. Budějovice: Janáček – Sladký, Poulolo, Králik, Trummer – Čermák, Nikl (89. Skalák), Hellebrand (89. Böhm) – Suchan – Šigut (70. Alli), Ondrášek (80. Tranziska). Trenér: Lerch.

Bohemians ztratili ve Zlíně dvoubrankové vedení

Klokani v úvodu aktivním napadáním dostali Zlín pod tlak. V 10. minutě ještě vystřelil Beran těsně vedle, ale ve 14. minutě už šli hosté do vedení.

Beran vystihl chybnou rozehrávku domácích, vyslal kolmý pas mezi nově složenou stoperskou dvojici Cedidla, Černín na Prekopa a ten prostřelil Dostála.

Zlín se zvedl až po inkasovaném gólu. Po centru Čelůstky mohl vyrovnat Fantiš, jenže zblízka netrefil hlavou napůl odkrytou branku Valeše.

Ševci přežili těsně před pauzou velkou šanci Ristovského a do druhého poločasu vstoupili v mnohem lepším rozpoložení. Tvrdou ránu Holíka Valeš jen s námahou vyrazil.

Jenže v 56. minutě obrana domácích neuhlídala při rohovém kopu střídajícího Petráka, který minutu po svém příchodu na hřiště hlavou pohodlně skóroval.

Zlín chvíli poté vrátil do hry důrazný Černín, který stihl odcentrovat zdánlivě ztracený míč a Fantiš hlavou zblízka snížil.

I trenér Červenka měl posléze při střídání šťastnou ruku. Centr z pravé strany v 76. minutě propadl k Simerskému, jenž byl na trávníku jen pár sekund, než vystřelil přesně k tyči.

V hektickém závěru chtěly strhnout vítězství na svou stranu oba celky, ale nerozhodné skóre už vydrželo. Zlín neprohrál s Bohemians potřetí za sebou. Klokani počtvrté za sebou v lize remizovali.

FC Zlín – Bohemians 1905 2:2 (0:1)

Branky: 63. Fantiš, 76. Simerský – 14. Prekop, 56. Petrák. Rozhodčí: Radina – Machač, Dobrovolný – Klíma (video). ŽK: Slončík, Holík, Bartošák, Nombil, Černín – Shejbal, Köstl, Petrák, Kovařík. Diváci: 3351.

Zlín: Dostál – Holík, Cedidla, Černín, Čelůstka (46. Vukadinovič) – Bužek, Nombil – Fantiš (66. Schánělec), Slončík (75. Pidro), Bartošák – Ikugar (75. Simerský). Trenér: Červenka.

Bohemians: Valeš – Hůlka, Křapka, Hybš – Köstl, Beran (69. Kozák), Hrubý, Kovařík – Prekop (90.+4 Mužík), Shejbal (55. Petrák) – Ristovski (69. Huf). Trenér: Veselý.

Teplice remizovaly se Slováckem, Fila nedal v závěru penaltu

Domácí na jaře bodovali v šestém ze sedmi utkání, neuspěli pouze v minulém kole na Slavii, kde si připsali debakl 0:4. Slovácko ale v lize neporazili podesáté za sebou.

Skláři vstoupili do utkání aktivněji, skóre však otevřeli hosté. V 11. minutě Havlík nákopem za obranu vyslal do samostatného úniku Jurošku, jehož při zakončení na zadní tyč nerozhodil ani dobíhající Chaloupek.

Domácí takřka okamžitě odpověděli. Trubač od rohového praporku našel rozeběhnutého Filu a se sedmi góly nejlepší střelec týmu v sezoně poslal míč chytře podél vyběhnutého Heči.

Útočník reprezentace do 21 let, který na severu Čech hostuje ze Slavie, dal na jaře už pět branek, všechny v domácím prostředí.

Po hektické pasáži se hra uklidnila, nebezpečnější však byli nadále domácí. V 26. minutě Fila patičkou uvolnil Jukla, jehož střelu stejně jako Trubačovu dorážku zablokoval Hofmann.

Krátce před pauzou zahrozilo znovu i Slovácko, Daníčkův pokus o lob po signálu z přímého kopu vytáhl gólman Ludha nad břevno.

Necelé čtyři tisícovky diváků na Stínadlech po změně stran už příliš gólových šancí neviděly. V 66. minutě se Fila před bránou v tísni dostal ke střele z otočky, jeho pokus ale přes hradbu bránících hráčů neprošel.

V 79. minutě Trávníkovu nepřesnou zpětnou přihrávku vystihl Fila, kterého následně podkopl ve vápně Kalabiška.

Pokutový kop si vzal na starost sám faulovaný, na rozdíl od předchozích dvou penaltových pokusů v sezoně ale neuspěl. Fila zvolil střelu po zemi doprostřed a Heča míč dokázal vykopnout.

Neproměněná penalta domácí nezlomila a v závěru se tlačili za vítězstvím. Hráč zápasu Fila v další šanci znovu neprostřelil obětavé obránce hostů.

FK Teplice – 1. FC Slovácko 1:1 (1:1)

Branky: 12. Fila – 11. Juroška. Rozhodčí: Zaoral – Dohnálek, Pospíšil – Machálek (video). ŽK: Mareček, Labík, Bílek – Blahút, Reinberk. Diváci: 3931.

Teplice: Ludha – Knapík (46. Beránek), Chaloupek, Kričfaluši – Bílek (86. Švanda), Jukl (62. Křišťan), Mareček, Labík – Trubač – Jásir (75. Čerepkai), Fila. Trenér: Frťala.

Slovácko: Heča – Hofmann, Daníček, Kalabiška – Blahút (83. Kohút), Trávník (87. Reinberk), Havlík, Doski – Petržela (69. Sinjavskij), Juroška (83. Kvasina) – Vecheta (87. Mihálik). Trenér: Svědík.

Mladá Boleslav porazila Olomouc 2:1, rozhodl střídající Solomon

Domácí v souboji sousedů v tabulce v osmé minutě otevřeli skóre. Fulnek nacentroval do vápna, Hilálovu hlavičku ještě brankář Macík vytáhl, na Ladrovu střelu ale nestačil.

Na opačné straně Vodhánělovo zakončení zblízka zastavil brankář Mikulec. Po brejku Středočechů kapitán Matějovský nahrál Hilálovi a bahrajnský útočník zblízka zamířil vedle.

V 52. minutě Vodháněl zbytečně na polovině hřiště zatáhl za dres Karafiáta a odchovanec Mladé Boleslavi byl po druhé žluté kartě poprvé v ligové kariéře vyloučen.

Navzdory oslabení Sigma srovnala. V 57. minutě Sakala loktem fauloval střídajícího Singhateha a hlavní sudí Volek odpískal penaltu, kterou proměnil Juliš.

Olomoucký útočník se trefil pojedenácté v sezoně nejvyšší soutěže a spolu s Havlíkem ze Slovácka a Jurečkou ze Slavie je druhým nejlepším střelcem ligy.

Domácí si mohli vzít vedení zpátky, jenže Ladrovu střelu z šestnáctky vykopl na brankové čáře stoper Beneš a Hilálovu dorážku výborným zákrokem zneškodnil Macík.

Olomoucký gólman ale zároveň těsně předtím ve vzdušném souboji fauloval Suchého a Volek po intervenci videorozhodčího nařídil pokutový kop. Ladrovu penaltu ale Macík zneškodnil.

Středočeši si přesto vzali vedení zpět. V 76. minutě Ladra nahrál na hranici vápna Solomonovi a nigerijský záložník nepříliš prudkou přízemní ranou překonal Macíka.

V závěru nastavení Žitný ostře fauloval Singhateha a od Volka nejprve dostal žlutou kartu. Po dalším zásahu videorozhodčího však hlavní arbitr nakonec domácího hráče rovnou vyloučil.

Sigma už na srovnání nedosáhla a v Mladé Boleslavi nebodovala po sedmi ligových zápasech. V nejvyšší soutěži vyhráli Hanáci jediný z posledních devíti duelů.

Středočeši doma v lize zvítězili podruhé za sebou a v sezoně nejvyšší soutěže tam získali 23 z celkových 36 bodů.

FK Mladá Boleslav – Sigma Olomouc 2:1 (1:0)

Branky: 8. Ladra, 76. Solomon – 59. Juliš z pen. Rozhodčí: Volek – Hurych, Žurovec – Batík (video). ŽK: Hilál, Suchý, Sakala, Solomon, Matějovský, Holoubek (trenér) – Vraštil, Vodháněl, Pokorný, Macík, Langer (mimo hřiště). ČK: 90.+8 Žitný – 52. Vodháněl. Diváci: 2228.

M. Boleslav: Mikulec – Kadlec, Suchý, Karafiát, Fulnek – Sakala (73. Mareček), Matějovský – Jawo (73. Solomon), Ladra, Kušej (86. Žitný) – Hilál (90.+2 Šimek). Trenér: Holoubek.

Olomouc: Macík – Vraštil, Pokorný, Beneš, Novák (78. Chvátal) – Breite, Pospíšil (56. Ventúra) – Vodháněl, Zorvan (57. Uriča), Fortelný (56. Singhateh) – Juliš (85. Šíp). Trenér: Saňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články