Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Karviná neměla kopat po Necidově ruce penaltu, Příbram proti Ostravě naopak ano

Hned několika chyb se v sedmém kole první ligy dopustili sudí. Komise rozhodčích uznala, že  Pavel Julínek ve spolupráci s videorozhodčím Zbyňkem Proskem mylně nařídili pokutový kop pro Karvinou po ruce Tomáše Necida z Bohemians. Domácí díky proměněnému pokutovému kopu vyhráli 2:1. Penalta byla naopak za nerozhodného stavu upřena Příbrami v duelu s Ostravou, který nakonec hosté ovládli 4:0.

Rozhodčí Pavel Julínek sleduje video
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Julínek původně Necidovu ruku nepotrestal, ale Proske v přerušené hře doporučil kolegovi na ploše přezkoumat situaci u obrazovky. Hlavní rozhodčí následně odpískal pro Karvinou pokutový kop, ze kterého v 72. minutě Kristi Qose vstřelil vítězný gól. Bohemians 1905 se cítili poškozeni a na výkon sudího si postěžovali i na klubovém webu.

A komise jim dala za pravdu. "V 68. minutě rozhodčí Pavel Julínek správně nechal pokračovat ve hře poté, co míč zasáhl ruku hostujícího hráče č. 37. Následně VAR Zbyněk Proske chybně doporučil přezkum této herní situace, po kterém rozhodčí nesprávně nařídil pokutový kop. Nejednalo se o zakázaný způsob hry rukou," uvedla v komuniké.

Podle komise chyboval také rozhodčí Pavel Královec v utkání Příbram - Ostrava, když za bezbrankového stavu nenařídil ve 43. minutě pokutový kop ve prospěch domácích za držení ve vápně. Chyboval také videorozhodčí Ondřej Cieslar, který měl doporučit přezkoumání situace. Baník nakonec vyhrál 4:0.

Poslední ligové kolo řešil Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články