Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karviná má první jarní bod, Plzeň si poradila se Zlínem

Hned čtyři remízy se čtyřmi různými výsledky přinesl sobotní program nejvyšší fotbalové soutěže. Hradec Králové s Mladou Boleslaví se rozešly smírně bez branek. Bohemians vybojovali bod v Ostravě za remízu 1:1. Karviná dosáhla na první jarní body po výsledku 2:2 v Teplicích a v utkání Jablonce byly opět k vidění gólové hody, když severočeské derby s Libercem skončilo skórem 3:3. Jedinou výhru dne tak slavila Plzeň, která si na svém stadionu poradila se Zlínem poměrem 3:0.

Pohodlná výhra pro Plzeň

Zlín sice dokázal v předchozích dvou duelech obrat o body favority, když remizoval se Slavií a porazil Slovácko, v Plzni se ale zlínská jarní jízda zastavila. Hlavní zásluhu na výhře domácích Západočechů měli Pavel Šulc, autor dvou branek, a Jhon Mosquera, který jeden gól sám vstřelil a na druhý přihrál.

Plzeň – Zlín 3:0 (1:0)

Branky: 48. a 87. Šulc, 20. Mosquera. Rozhodčí: Berka – Vlček, Novák – Starý (video). ŽK: Kalvach, Cadu, Koubek (trenér) – Bužek, Červenka (trenér). Diváci: 9134.

Plzeň: Jedlička - Hranáč, Hejda, Jemelka – Kopic, Kalvach, Červ (63. Traoré), Cadu – Šulc (89. Sýkora), Mosquera (63. Vydra) – Chorý (89. Kliment). Trenér: Koubek.

Zlín: Dostál – Cedidla, Kolář, Černín, Čelůstka (70. Pidro) – Bužek, Janetzký (59. Nombil) – Vukadinovič (59. Načkebija), Slončík, Bartošák (70. Schánělec) – Ikugar (78. Fantiš). Trenér: Červenka.

První jarní bod pro Karvinou

Z pohledu Karviné byla jarní část zatím jedno velké trápení, když ve třech utkáních přišla třikrát porážka 0:3. I proto tak má bod za remízu 2:2 na hřišti Teplic pro Slezany cenu zlata. O drahocennou trofej ale Karvinští málem přišli v závěru utkání, když se ve 4. minutě nastavení trefil teplický Mičevič. VAR však odhalil, že srbský obránce Teplic zahrál rukou, a gól tak – naštěstí pro Karvinou – nebyl uznán.

"Ještě ve mně trochu bublá ten neuznaný třetí gól, protože jsme byli v euforii z výhry, ale nakonec to byla ruka. Určitě si ale vážíme i bodu. Nikdo si nemohl myslet, že k nám přijede odevzdaný soupeř," přiznal teplický trenér Zdenko Frťala.

"Byli jsme nažhavení, že chceme něco uhrát, ale rodilo se to velmi těžko. Teplice hrají agresivní a fyzicky náročný fotbal, pod trenérem Frťalou udělaly velký pokrok," ocenil soupeře kouč Karviné Juraj Jarábek.

Teplice – Karviná 2:2 (0:1)

Branka: 53. Fila z pen., 64. Jásir – 14. Krčík, 79. Akinyemi. Rozhodčí: Batík – Paták, Pospíšil – Zelinka (video). ŽK: Fila, Knapík – Akinyemi, Čavoš, Boháč, Svozil. Diváci: 3475.

Teplice: Ludha – Kričfaluši, Knapík (84. Švanda), Mičevič – Bílek (46. Urbanec), Mareček (59. Chaloupek), Jukl (59. Beránek), Labík – Trubač – Fila, Gning (17. Jásir). Trenér: Frťala.

Karviná: Holec – Krčík, Svozil, Traoré - Memič (62. Iván), Čavoš, Boháč (78. Ayaosi), Fleišman – Budínský (18. Žák, 62. Regáli) – Vinícius (46. Ezeh), Akinyemi. Trenér: Jarábek.

Přestřelka v podještědském derby

Jablonec doposud na jaře ukazoval výbornou střeleckou formu, když ve dvou utkáních vsítil osm branek, a Severočeši nezklamali ani v derby s Libercem. V utkání vstřelili tři branky a za stavu 3:1 to vypadlo, že kráčí k vítězství. Slovan ale dokázal dvěma brankami v závěru stav utkání srovnat a pod Ještědem se tak body dělily.

"Už to s námi vypadalo zle, vážím si toho, že to kluci v téhle situaci nezabalili. Nejdřív jsme snížili a pak z toho vydolovali i bod. V závěru jsme ještě šli za vítězstvím. Vzhledem k okolnostem bod brát musíme. Je vidět, že mužstvo má charakter a s nepříznivým vývojem se dnes umí poprat daleko líp," chválil svůj mančaft liberecký trenér Luboš Kozel.

"Rozhodila nás až branka na 1:2 z penalty. Po prostřídání už to nebylo ono. Liberec se nám tam dostával ze stran, chodilo tam hodně centrů. Vpředu jsme neudrželi balon a tam bych viděl problém, proč jsme tu ztratili výhru. Ztratili jsme dva důležité body, to nás bude hodně mrzet," hledal důvody porážky jablonecký kouč Radoslav Látal.

Kaňkou na utkání bylo zranění libereckého gólmana Huga Jana Bačkovského, který byl po nešťastné srážce se spoluhráčem Filipem Prebslem v bezvědomí a měl zapadlý jazyk. Čtyřiadvacetiletý gólman, který musel v 76. minutě střídat, po zásahu zdravotníků ihned putoval do nemocnice, kde kvůli prodělanému otřesu mozku zůstane na pozorování. Vyšetření neprokázala vážnější zranění, podle Kozla ale liberecký brankář zřejmě bude delší dobu mimo hru.

Liberec – Jablonec 3:3 (0:1)

Branky: 72. Rabušic z pen., 85. Preisler, 90.+1 Chaluš – 13. Chramosta z pen., 58. vlastní Mikula, 73. Čanturišvili. Rozhodčí: Pechanec – Pečenka, Kotalík – Petřík (video). ŽK: Mikula, Žambůrek, Tupta – Kratochvíl, Hollý, Štěpánek. Diváci: 4427.

Liberec: Bačkovský (76. Vliegen) – Prebsl, Chaluš, Mikula – Penner, Žambůrek, Varfolomejev (59. Doumbia), Ghali – Kok (67. Rabušic), Tupta (59. Preisler) – Kulenovič (59. Horský). Trenér: Kozel.

Jablonec: Hanuš – Černák, Tekijaški, Hurtado, Polidar – Kratochvíl, Nebyla – Pleštil (5. Hollý, 90.+2 Štěpánek), Martinec (81. F. Souček), Čanturišvili – Chramosta (90.+2 Drchal). Trenér: Látal.

Huf připravil Baník o výhru

Dlouho se zdálo, že v utkání Baníku s Bohemians vše směřuje k výhře domácích Ostravanů. Bílomodří šli v první půli do vedení, ostravský gólman letáček lapil penaltu, útočník Bohemians David Puškáč byl vyloučen a Baník navíc vstřelil dvě další branky, které ale nebyly uznány. Jenže v 83. minutě se trefil klokan Huf a duel tak skončil remízou 1:1.

"Myslím, že jsme viděli zajímavé utkání. Pro nás se smutným koncem, protože jsme ztratili dva body. Chybělo rozhodnout zápas druhou brankou. Měli jsme tam situaci ve druhé půli, kdy jsme ho mohli dát. Navíc dva góly nám nebyly uznány. Ale je fakt, že dneska tomu chyběla lehkost," pronesl po utkání ostravský lodivod Pavel Hapal.

"Báli jsem se, abychom nedostali druhý gól, to by utkání vyřešilo. Pomohly nám změny, měla nás nakopnout penalta. Další faktor bylo hloupé vyloučení, museli jsme najít nový systém. Ale kluci to zvládli a i v desíti jsme domácí občas přehrávali. Branku jsme si zasloužili. Je to spravedlivá remíza. Oceňuji, že jsme utkání neodbránili," nechal se slyšet kouč Bohemians Jaroslav Veselý.

Ostrava – Bohemians 1905 1:1 (1:0)

Branky: 32. Buchta – 83. Huf. Rozhodčí: Volek – Podaný, Hurych – Černý (video). ŽK: Blažek, Tanko, Hapal (trenér), Rigo – Kovařík, Hála, Valeš. ČK: 63. Puškáč (Bohemians). Diváci: 8419

Ostrava: Letáček – Juroška (67. Ndefe), Blažek, Lischka, Kpozo – Rigo, Boula – Buchta (87. Miškovič), Šín (87. Šudák), Ewerton (34. Tanko) – Adediran (67. Šehič). Trenér: Hapal.

Bohemians: Reichl (46. Valeš) – Hůlka, Vondra, Hybš (79. Huf) – A. Kadlec, Beran, Jindřišek (55. Prekop), Kovařík – Hrubý, Kozák (46. Hála) – Ristovski (55. Puškáč). Trenér: Veselý.

Hradec = jarní remízový král

Třetí remízu ve třetím jarním duelu se připsali fotbalisté Hradce Králové. V utkání s Mladou Boleslaví, v němž nebylo k vidění mnoho šancí a prim hrál špatný terén, gól nepadl a oba celky tak prodloužily nelichotivé série. Votroci nevyhráli před vlastním publikem už šest zápasů v řadě a Boleslav čeká na výhru od 11. listopadu.

"Připadám si už jako kolovrátek. Mohu jen opakovat to hodnocení, co jsme měli v Olomouci. Nedostaneme gól, máme 14 střel, 12 rohů, ale výsledek nula. Panuje frustrace z toho, že nedokážeme dát gól a získat tři body," postěžoval si po utkání Václav Kotal, trenér domácích.

"Diváci neviděli moc pěkné utkání. Bylo to jednoznačně ovlivněno stavem hrací plochy, která byla horší a horší. Vypracovali jsme si na začátku šanci, Hilál ji ale neproměnil a pak už to bylo spíš jako ragby," hodnotil duel trnér Boleslav David Holoubek.

Hradec Králové – Mladá Boleslav 0:0

Rozhodčí: Zaoral – Caletka, Žurovec – Machálek (video).ŽK: Spáčil, Šašinka – Karafiát, Jawo. Diváci: 5509.

Hradec: Zadražil – Klíma, Čihák, Spáčil (83. Harazim) – Čmelík (83. Juliš), Kodeš, Kučera, Krejčí – Kaštánek (57. Pudhorocký), Šašinka (74. Pilař) – Vašulín (57. Koubek). Trenér: Kotal.

M. Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Král, Fulnek – Karafiát, Sakala – Ladra (72. Vaníček), Matějovský (59. Mareček), Solomon (59. Kušej) – Hilál (59. Jawo). Trenér: Holoubek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články