Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karafiát i Plechatý budou hostovat v Mladé Boleslavi

Další posilu získali před začátkem ligové sezony fotbalisté Mladé Boleslavi. Přivedli ze Slavie na roční hostování s opcí Ondřeje Karafiáta. Šestadvacetiletý obránce nebo záložník absolvoval s týmem trenéra Karla Jarolíma celou letní přípravu stejně jako další posila, Dominik Plechatý ze Sparty. Ten zároveň s Letenskými prodloužil smlouvu do roku 2024. Kluby o tom informovaly na svých webech. 

Ondřej Karafiát
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Karafiát přestoupil z Liberce do Slavie loni v červenci. Na podzim ale za vršovický celek odehrál pouze pět ligových zápasů a jaro strávil na hostování ve Slovanu. V nejvyšší soutěži si připsal 132 startů, v nichž vstřelil tři góly.

"Ondřej má už zkušenosti a patří k velmi dobrým fotbalistům. Z jeho působení v Mladé Boleslavi v nové sezoně mám radost vzhledem k tomu, že jsme o něho už dříve stáli, ale jeho příchod k nám se povedl až nyní. Věřím, že naší defenzivě hodně pomůže," řekl prezident klubu Josef Dufek.

"Pro Ondru to bude nejdůležitější sezona, v níž věřím, že naplní svůj nesporný potenciál a bude se mu v Mladé Boleslavi dařit," uvedl hráčův agent Pavel Paska.

V přípravných zápasech nastupoval Karafiát ve stoperské dvojici s Markem Suchým. Bývalý reprezentační kapitán posílil Středočechy během léta. "Od Máry Suchého je co se učit. Je obrovsky zkušený, něco už ve fotbale prošel, takže to vedle něho pro mě určitě bude škola. Doufám, že se to projeví v celé nejbližší sezoně. Budeme se snažit hrát vzadu s čistým kontem," prohlásil Karafiát.

"Po prvních dnech ve mně převládá nadšení z kabiny, nadšení z celého zázemí, jsem zatím spokojený a myslím si, že i na hřišti to celkově vypadá dobře, takže doufám, že se budeme prát o ty nejvyšší příčky. Chci být co nejvíce platný pro mužstvo a doufám, že se podaří zrealizovat vysoké týmové cíle," konstatoval pražský rodák.

Dvaadvacetiletý Plechatý v minulosti hostoval v Jablonci. Sparťanský odchovanec nastoupil do 43 ligových zápasů, na premiérovou trefu ale čeká. Pokud se Pražané s Mladou Boleslaví domluví, může se na Letnou vrátit v létě 2022 nebo v zimě 2023.

"Ve Spartě jsem neměl takové vytížení, jak bych si představoval. Když se uzdravil Štetina, tak tam bylo v přípravě sedm stoperů, takže hostování v Boleslavi považuji za důležitý krok v kariéře. Ve hře byla i varianta, že bych pokračoval v Jablonci, ale ten angažoval Zeleného ze Slavie. Do toho mi zavolal pan (trenér Karel) Jarolím, jehož nabídka mě příjemně překvapila. Vzal jsem ji. Myslím si, že mám v Boleslavi větší šanci prosadit se do sestavy než ve Spartě. Budu za Boleslav bojovat," řekl Plechatý.

V uplynulém ročníku skončili Středočeši jedenáctí. Nový ligový ročník načnou v neděli na hřišti Plzně. "Minulá sezona Boleslavi úplně nevyšla, jak by si představovala, ale nyní je tady mančaft nastavený na to, aby hrál první polovinu tabulky. Doufám, že budeme do pátého místa," uvedl Plechatý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články